Urbansøk

På denne lørdagen var vi to seniorhundefører som skulle få opplæring i å attestere på E 10 urbansøk av DI. Det var tre stykker som skulle være prøvekaniner for oss. Det gikk bra og Di mente vi kunne klare dette. Etter på fikk vi oss en økt vi også. Frigg fant de to første figurantene fort og jobbet godt. Jeg var litt høy i hatten og mente jeg visste hvor den siste figuranten var. Frigg kom til stedet jeg mente figuranten var. Hun meldte og jeg gikk på påvisning. Til da hadde jeg vært veldig fornøyd med frøkna for til tross for mange veldig ferske spor og fert etter tidligere figuranter hadde hun vært helt inntil figurantene og først meldt når hun var sikker på hvor de var. På påvisning fant jeg ingen figurant og måtte skuffet si at Frigg nok hadde meldt på fert av tidligere figurant, så vi gikk vider. Men figurant var der. Frigg påviste en tett busk og hadde jeg kikket opp så hadde jeg sett han. En lærepenge for hundefører. Hunden gjorde sin jobb. Jeg gjorde ikke min. Det var et kjekt område å trene i, selv om Frigg mistet den fine bjellen sin.