Litt av hvert

Er visst blitt litt slapp med å loggføre treningene. Vi har gått litt asfaltspor som har gått veldig bra. N¨i dag var vi og trente i Øksendal. I første økta var det fokus på melding. Frigg har lett for å melde på fert og andre ting som hun mener er av interesse for mor. Jeg jobber med å knytte meldingen mer opp til fig. De får med godbiter og løsbitt. De gjemmer løsbittet. Når Frigg finner dem får hun først en godbit og så blir løsbittet presentert. Hun har bringkobbelet tilgjengelig og noen ganger får hun godbit og så må hun ta fastbittet. Når de leker med henne så prøver de også å veksle mellom godbit og leke og det at det er hun som må komme bort til dem or å få leke. på påvising får hun først godbit og så tar de frem leken. Dette fungerer meget godt. I dag hadde hun ferske spor i urørt terreng uten at hun meldte på sporene. Hun hadde flere tomslag uten at hun mente det var noe hun måtte melde på. Meningen med denne treningen er å knytte melding godt opp mot funn av mennesker. Ellers runderte hun godt når hun først kom igang. I starten slurvet hun litt og sprang ikke langt nok ut så jeg måtte sende flere gange. Må være veldig streng og ikke tillate at hun ikke går langt nok ut, eller bare rett ut og inn igjen. I andre økten var det moment trening på starten. Neste gang skal jeg bruke påvirkning på første slag. Denne gangen sprang hun ikke helt der jeg ville selv om hun fant figurantene. De neste slagene var helt perfekte.