Spor i saueskitt på Flassavatn

Formen var ikke helt på topp etter å ha vært syk etter dose to av vaksine. Jeg fikk lagt et spor til Frigg i en saueinnhegning ful av sau og sauelort. Sporet var bare 300 meter og med slutt. Det kom flere byger med høljeregn i løpet av dagen og sporet ble vel liggende ca fire timer. Det ble et interessant spor. Frigg tok oppsøket og startet i riktig retning, så gikk det rett mot noen sauer hun avbrøt sporet og kom tilbake søkte litt til, gikk i gjete/jaktmodus og når sauen sprang hadde hun lyst til å løpe etter. Vi hadde aldri funnet slutte om ikke sporlegger var med. Sporet gav meg imidlertid noen nyttige observasjoner. Hun finner sporet og når hun går bort fra sauene så følge hun det uten å spise sauelort. Selv om det til tider var vanskelig pga regn og mye sauelort. Når det er sauer der så har hun ikke lyst til å gå mot dem, begynner å spise sauelort. Det virker som om hun syns sauene i utgangspunktet er skumle, men nå hun kommer nær den så slår gjete/jakt inn-ønske om å jage dem bort. Dette må trenes mer på. Kortere – ferskere spor, mindre sau til å begynne med. Lære seg at det er trygt å følge sporet når mor er med/ sauene flytter seg, og at det må være mer spennende med å finne slutten av sporet enn å brys seg om disse forstyrrelsene.