Hovedkurs og en sommertrening

Vi har vært en uke på Røros på hovedkurs. Jeg og Frigg var på fordypningslag. Vi lærte mye og så flere forbedringspunkter. Vi må blant annet jobbet med at Frigg ikke skal plukke bittet og melde få fert. Det grep vi fatt på i dag på treningen på Hompland. Frigg runderte. Hun fikk funn, funn. Det ble brukt løsbitt. På de to første slagene var fastbittet heist opp slik at hun ikke fikk tak i det. Før hun fikk presentert løsbittet fikk hun godbit hos figurantene og da hun kom på påvising fikk hun ikke leken før hun kom helt bort til dem. Under leken var de flinke og fikk Frigg helt bort til selv før leken ble kastet på nytt Både det at det gir godbit før hun får løsbitt eller tar fastbittet, det at hun må helt bort til dem før hun får belønning på påvisning og at hun må inn til dem med leken når de leker er med på å sikre at hun melder på mennesker og ikke på fert. Hun slurvet litt med slagene så jeg måtte sende noen ganger for å få henne ut der jeg ville og langt nok. Etter de to første slagene tok jeg ned fastbittet slik at hun hadde mulighet til å ta det og på en av de neste figurantene fikk hun godbit før hun meldte med fastbitt. Varierte litt med løsbitt og fastbitt. Hun plukket ikke bittet en gang selv om hun hadde mulighet. Jeg var ganske bestemt med henne og sendte henne flere ganger på samme sted for å få henne til å gå der jeg ville og langt nok. Jeg belønte henne på midtlinja da hun kom inn uten bittet og uten å ha funnet figuranten. Tror hun tar bittet når jeg blir nervøs og oppfører meg anderledes. Når jeg er oppfører meg bestemt og rolig så går det helt fint. Hun opplever nok en trygghet i det og det er den måten vi samarbeider best på. Jeg må være bestemt og nøye på at hun går der jeg vil ellers trekker hun for tidlig frem eller går for kort.