Praktiske oppgaver

Dagens trening var lagt til Ovedal, i et område med masse dyrespor. Teigsøk var fokuset under økt en. Ty fant gjenstanden som Ritva hadde lagt ut – en bukse – etter kort tid, og meldte fint.Jeg belønte ham rikelig. Ty dro etterpå avgårde på et par lange søk, flere hundre meter fra meg, og fant etterhvert Ritva på overvær, vel 100m fra meg. Hun stod ved siden av et tre da han meldte på henne. Han avleverte meldingen fint, og ble igjen skikkelig belønnet.

Økt to gikk vi stisøk. Vi fulgte sporene etter Aud og Gro Elise langs en traktorvei som etterhvert gikk over i flerer stier. Ty fulgte ganske sikkert sporet etter de to store deler av søket. Han jobbet først iherdig en god del til venstre for meg, etterhvert til høyre for meg. Gro Elise fant han et par meter fra meg, til min store overraskelse. Han meldte fint og fikk igjen en skikkelig god belønning.

Vi kommer til å fortsette å trene praktisk. Det er viktig for både han og meg. Det er virkelig kjekt å fortsatt registrere at han er ordentlig «på» samtidig som at han er opptatt av hvor jeg er. Jeg gleder meg til vår første ordentlige aksjon, dvs. aksjon der vi kommer i søk. Så langt har aksjonene endt mens vi har vært på vei.