Frigg en liten heltinne

I dag var Frigg og jeg på Leteaksjon. På vei inn til en turisthytte i distriktet oppdager Frigg og vi på laget noen spor som tar av den merkede stien. De er gamle, eller i hvertfall fra dagen før. Det kan være jegere. Vi går derfor de siste kilometerne inn til turisthytta. Det blir verifisert at de to savnede har vært der, og vi går tilbake for å følge opp sporene. Frigg jobber som en helt på de gamle sporene etter to personer. Det er kjempevanskelig. Det har snødd og nå renger det. Heldigvis så kan vi vi tobeinte også se sporene dere det enda ligger snø og kan hjelpe henne med å finne det igjen der hun mister det. Etter å ha fulgt det gamle sporet i ca 5 km, så kommer vi til en plass der Frigg sin atferd endrer seg. Vi ser helt ferske spor. De har tydeligvis slått leir og så nylig begynt å bevege seg igjen. Nå trenge vi virkelig Frigg. Mange plasser har snøen regnet bort, og vi ville ikke funnet sporet videre uten henne. Vi sporer videre etter Frigg i ca 800 meter. Vi kommer over en bakkekam og ca 100 meter foran oss ser vi det andre laget som var på vei inn mot oss. De savnede er funnet. Dette er teamarbeid og godt samarbeid mellom to lag bestående av både hundeførere fra NRH, folk fra Øvre Sirdal letelag og Folkehjelpen. Frigg har gjort en kjempejobb med og følge spor og Clik gjorde en kjempejobb og snuste opp de savnede på overvær. Jeg er imponert over Frigg. Hun hadde allerede vært mange timer på jobb da vi fulgte opp sporet og vi fulgte det i flere timer. Likevel gikk hun over i høygir da hun fant det ferske sporet. Kjempefonøyd med lille Flisa og at de savnede ble funnet i god behold, og at de fint klarte å ta seg ned på egne bein sammen med laget som fant dem.