Trening på Sviland

Lørdag 190920 var det trening på Sviland. Det var et par stykker som ville ha hjelp til innlæring av spor på hardt underlag. Det syns jeg og Frigg er gøy så det hjelp vi til med. Det ble vist innlæringsmetode og alle hundene fikk flere korte spor på grus. Som en avslutning av dagen vill jeg gjerne ha et lite teigsøk med Frigg mens vi ventet på at de siste skulle bli ferdig med sporene sine. Jeg fikk tre figuranter som la seg ut. Frigg skulle meldt med fastbitt. Hun kom inn med melding nesten med en gang jeg hadde startet, men var veldig usikker i påvisningen. Hun hadde ikke vært hos noen av figurantene. De gav imidlertid beskjed om at de hadde møtt en syklist i skogen da de la seg ut. Det var ferske spor etter sykkel så jeg slo meg til ro med at det var syklisten hun hadde meldt på men at han forsvant før vi fikk påvist. Jeg setter henne i søk igjen og hun kommer på nytt med melding i fra samme retning. Jeg tar på henne påvisningsline og følger henne. Nok en gang ser jeg sykkelsporene men ingen syklist. Frigg er så bestemt at jeg slipper påvisningslinen, hun løper en 20-30 meter lenger frem. Det ser jeg at hun stopper opp og ser ut som hun forventer å få belønning. Så ser jeg noe som beveger seg mot henne mellom trærne og hun rygger litt bakover. Hjelpes det er jo beina til en en elg jeg ser. Jeg snur og begynner å gå bort samtidig som jeg roper på Frigg. Hun kommer som en pil og jeg roser henne. Litt forvirret er hun over å ikke få belønning fra et slik kult funn. Hun har tidligere meldt på en hest med rytter som vi traff i en anen skog, så jeg vet ikke om hun koblet elgen til dette. Vi kom oss velberget unna. Virker å være en snill elg som er vant til å bli forstyrret både av hunder og folk. Vi fant aller tre figurantene i teigen og fikk de med oss inn før elgen fant dem 🙂