Dyranutsamlingen

Et av årest høydepunkter er høyfjellsamlingen på Dyranut. Vi kom dit på torsdag ca kl.20. Neste dag skulle jeg være med på runderingslaget. I første økt runderte Frigg ca 900 meter med tre figuranter. Ukjent oppgave. Så fikk vi en avslutning med melding på figurant med hund. Alt gikk veldig bra. I andre økta var vi to som runderte med hver vår hund på hver vår side. Frigg ble kjempegira av det. Hun syntes det var veldig kjekt.

De to neste dagene var vi på sporlag. Det er kjekt å gå spor i høyfjellsterreng og uendelig med terreng å ta av. Første oppgaven vi fikk var en dame med to hunder som var forsvunnet fra kvelden før. Denne oppgaven skulle vi løse to sammen. Begge hundene jobbet godt, men det var vanskelig og vi surret litt på et annet gammelt gammelt spor fra Kaare. Det syntes Frigg var spennende og hun ville gjerne følge det. Vi klarte imidlertid å komme i mål og fant damen/hansken i slutten og tre av fem gjenstander. Utfordrende både med så gammelt spor og det at det var hunder med når sporet ble lagt. Kjempekjekt. Den dagen ble det i tillegg et spor som gikk over gamle kryssinger og et helt vanlig spor på ca 2 km som lå i ca tre timer. Det gikk veldig greit.

Siste dagen begynte vi med et overnattaspor på 300 meter som jeg hadde lagt selv. Det gikk greit.Hun måtte jobbe litt der jeg hadde krysset en elv, men fant ut av det og kom seg greit videre. Så hadde vi parallell spor som krysset hverandre hvor to hunder gikk det samtidig og to spor hvor to hadde gått ut sammen og skilt lag. De to siste sporene var det også to hunder som gikk sammen.