Trening ved Flassavatn

I dag lørdag 18 juli 2020 var det trening ved Flassavatn. Her går det nå i sommersesongen beitedyr så det er hovedsakelig spor som det trenes på. Dette passer perfekt for Frigg og meg for vi trenger utfordringen med sau i sporet. Det ble til at jeg la sporene mine selv i dag. Det lange sporet gikk gjennom saueterreng, over gjerder, klatring og avslutning på grus. Mens jeg ventet på at dette skulle ligge litt trente vi på noen korte asfaltspor og grusspor. Sporet ble liggende i va 1 1/2- 2 timer. På grunn av kyr i deler av sporet delte jeg det i to spor for å unngå disse. Saueterrenget var kjempevanskelig, dvs ikke at de hadde gått der, men når de stod midt i sporet. Hun gikk over i gjete-jaktmodus og jeg måtte korrigere henne for å få henne tilbake på sporet. Men vi kom oss videre. Resten av sporet gikk fint, men hun trenger også mer trening på spor på hardt underlag med kryssinger. Avsluttet med å legge et spor i saueterrenget på ca femti meter. Da jeg la sporet stod det tre sauer en ti til femten meter fra der jeg la slutte. Da vi kom for å gå det etter en 20 til 30 minutt var det en haug med sauer der og de stod bare fem meter unna slutten. Frigg gikk imidlertid sporet så det suste og fant ballen sin. Jeg jublet da hun fant slutten og sauene skvatt unna, nå brydde ikke Frigg seg om de i det hele tatt. Fortsette å trene på ting som gir oss utfordring i sporet.