Søndagstur på Faurefjell

Vi kjørte til Bjerkreim for å gå en tur til Faureknuten. Første del av løypa er en fin traktorvei. Det var litt snø der vi parkerte ved hovedveien. Det ble mer og mer snø. Da vi kom dit stien til Faureknuten tok av fra traktorveien var det ca 20 cm med snø. Vi vurderte det som litt for risikabelt å gå i såpass mye snø på en ukjent sti. Vi valgte derfor å forsette turen langs traktorveien. Den forsatte et stykke videre oppover. Det var fint der, og en plass som vi nok kommer til å komme tilbake til for å gå tur, dersom ikke Norsk Vind får lov av de sentrale myndighetene til å ødelegge området med store masseuttak og fyllinger, 5-10 meter veier, store oppstillingsplasser og 12 opptil 204m høye og svært bråkete vindturbiner, da.

På veien hjem stoppet vi og kokte vann som vi kunne lage rett i koppen med. Det var veldig godt, men det ble ingen lang pause før satte kursen mot bilen. Det var godt å komme inn i bilen å få igjen varmen i skrotten. Med alt regnet og sluddet og ganske mye vind ble det etterhvert litt surt ute. Hundene koste seg imidlertid kjempemye i snøen, og de fikk god trim der de jaget hverandre rundt og lekte 🙂

f01
På vei opp til Faurefjell
f02
Ved informasjonstavlen et par hundre meter før stien opp Grolidalen til Faureknuten
f03
Bare 3.2 km fra bygdeveien og opp til Faureknuten
f04
Sikkert fin badetjønn om sommeren
f05
Et ordentlig kupert og flott område
f06
Naturlige ledelinjer å følge langs myrer og skar
f07
Utsikt mot Øvre Asseifjellet og Kjidling. En av Norsk Vind sine vindmålemaster i området skimtes såvidt gjennom tåken