Prøveleder og rundering

På lørdag var det en ekvipasje som skulle opp til runderingsprøve. Jeg var prøveleder og i tillegg til meg var det tre figuranter og to dommer. Prøven gikk strålende og vi har nå fått en hundefører tilbake på beredskapslista. Kjempebra. Etter prøven fikk vi andre trene litt. Frigg runderte. Jeg hadde tenkt å begynne med flying og rett i lek, så et tomslag eller flere litt melding med løsbitt og så avslutte med en fastbittmelding. Jeg hadde latt fastbittet henge på Frigg slik at hun kan ta det. På slag nr 2 var hun så rask og ville ikke ha godbit, men tok bittet. Jeg snudde det da så hun ikke kunne få tak i det. Ingen grunn til og bekymre seg for at hun ikke skal melde med fastbitt når hun ikke blir tilbudt noe annet. På slag nr 3 måtte jeg sende flere ganger for å få henne til å gå langt nok ut. Hun måtte bak figuranten for å få overvær. Det er greit og presse slik når en vet at det er figurnant ute. På grunn av at hun gikk litt kort der, så bestemte jeg meg for å bare kjøre videre med funn og konsentrere meg om at hun skulle gå langt nok ut og trekke frem når jeg ropte henne inn. Det gikk veldig bra. Frigg blir veldig gira av dette. Jeg får ta inn tomslag gradvis igjen og prøve å få Frigg til å beholde atferden med å gå langt nok ut og trekke fin fremover. Det var gøy å se på henne. Hun gikk egentlig bare bedre og bedre. Jeg bør ha litt bedre godbiter når vi kjører slik rundering 🙂 . Vi avsluttet dagen med at Ty bestod fellesdekken med far. Det var kjekt. Nå har de hele appellen i boks, så nå er det bare å storme videre. Ty begynner endelig å blir klar for det. 🙂