Treningssamling på Dyranut

Vi ankom torsdag 08.08.19. Vi fikk oss et rom og fikk pakket ut. Så var det fellesmiddag kl 2030.

Fredag 09.08.19 skulle Frigg være på overværslaget. Hun fikk tre fine funn og lange overvær på første økta. Hun skulle melde med fastbitt. Det jeg så er at hun melder også på ferske spor, men hun jobber fint og selvstendig og når hun får fert så drar hun avgårde. Vi fikk tre funn til før vi avsluttet denne dagen. Denne dagen var det delvissol, oppholdsvær og en 15-16 grader vi holdt på til klokken var nesten var 1800. Middag klokken 1900 og litt sosialt samvære før vi tok kvleden.

Lørdag 10.08.19 var det bare en 8-9 grader ute, overskyet og ganske sterk vind. I dag skulle vi være på sporlaget. Fire av oss ville ha lange spor. Vi gikk ut parallelt og de lengste ble vel borti 2 km. Kunne kanskje fått de lengre, men det var slik de ble. Mens vi ventet på at de skulle få litt liggetid, la vi ut noen andre spor. Til Frigg ble det lagt ut et spor i u form som senere skulle krysses. Langsporene lå vel i et par timer. Er veldig fornøyd med Frigg. Hun jobbet kjempebra og fant 4 av fem gjenstander, så fikk hun overvær av slutten på et av parallellsporne, men hun fant også sin egen slutt.Mens vi gikk dette sporet høljeregnet det i tillegg til at det var kraftig vind. Sporet med kryssinger er jeg ikke fullt så fornøyd med. Jeg selv var ikke helt på nett og burde fulgt bedre med. Så ble det lagt ut et parallell spor til. Dette gikk vi nesten umiddelbart med tre hunder samtidig. Det gikk veldig bra.

Søndag 11.08.19 skulle vi rundere. Frigg fikk en god økt. På overværstreningen hadde hun meldt på ferske spor og fertsgroper. Derfor startet jeg med rett i lek og tok opp bittet slik at hun ikke fikk tak i det. Hun syntes det var kjekt og gikk veldig bra ut. Ingen stopp. Etter noen slag tok jeg ned bittet og og på noen av funnene måtte hun melde. Veldig fornøyd med dagens økt. Ingen snapping av bitt.