Stikke innom trening

I dag onsdag 10.07.19 måtte vi akutt passe et av barnebarna. Vi hadde meldt oss på fellestrening på Sviland og det var mange andre påmeldte så det var helt greit at vi kom når vi kunne. Vi kom og fikk tatt hver vår økt med Frigg og Ty. Tusen takk til velvillige trenigskompiser. Frigg fikk fire funn. Jeg kjører fortsatt rett ut og i dag var det rett i godbit og lek. Nå uten påvirkning. Bittet er på slik at hun når tak i det, men ingen snapping. Første slaget var rett på. Jeg går frem og roper henne inn til meg. Belønner litt på midtlinjen slik at det ikke bare skal være når hun kommer inn med melding det blir lek og belønning. Dette vil jeg ta med videre og gjøre på tomslagene også når vi legger inn de igjen. På neste slag gikk hun også kjempefint ut og første gangen kom hun inn litt foran fig, så hadde hun to fine slag hvor hun gikk rundt langt bak. Jeg kunne ha godtatt til og med det første slaget som et fint slag, men litt av det jeg trener på nå er å hjernevakse Frigg på at dersom hun går der jeg sender henne så finner hun noen. Dessuten ville jeg at hun skulle få belønning fordi hun faktisk hadde vært veldig flink. Derfor fikk hun til slutt litt bevegelse fra figuranten og sprang rett på. De to neste gikk hun langt ut og fant figurantene uten påvirkning. Fortsette litt med dette for å sjekke at det ikke blir stopp og for tidlig dreining frem eller bakover. Så blir det litt fremdriftstrening og legge inn tomslag. Fremdrift trener vi allerede på ved at jeg forflytter meg fremover når jeg roper henne inn. Det å gå rett i belønning er noe jeg kan gjøre med Frigg fordi meldingen sitter som spikret. Jeg kunne ikke gjort for mye av dette med min forrige hund, så her må en se an individene.