En kjapp rundering på Dale før ferien

Det var en fin gjeng som samlet seg til fellestrening på Dale på en onsdag i juli. Frigg skulle igjen rundere, må benytte sjansen når jeg har andre figuranter enn bare Kaare. Nå sendes hun uten uten påvirkning, men fremdels med funn og figuranter rett ut. Jeg trekker frem og roper henne inn når figurantene er ferdig å leke. Hun får alltid en godbit først å så må hun vente for å se om det blir lek eller om hun må melde. Ved at jeg alltid trekker godt frem før jeg roper på henne så få jeg trent på fremtrekk også. Så får hun av og til belønning hos meg på midtlinjen når hun kommer inn uten bittet. Godbit hos figurant før melding og lek håper jeg skal hjelpe på bittsnapping.Det ser ut som det har gjort det. Hun har fastbittet på hele tiden og ingen snapping når vi kjører på denne måten. Selv om hun får noen tomslag fordsihun ikke finner figuranter på første forsøk, så har hun ikke plukket bittet og det belønner jeg av og til på midtlinjen. Rett ut til figuranter som ligger langt nok ute og godt i skjul håper jeg skal hjelpe på at hun springer for kort ut og trekker for tidlig frem av og til. I dag var det litt tull i starten, men i og med at jeg vet at det er figurant ute så må hun løpe på nytt til hun går rett ut og langt nok ut der jeg vil og da finner hun. I dag hadde hun ikke så mange slag og hun måtte plutselig melde på et funn midt i. Hun har lært inn rundering med melding og tar meldingen kjapt om det ikke skjer noe hos figuranten. Bringkobblet henger på, men av og til får figurnatene løsbitt i stedet. Etter litt rols på første slagene gikk det veldig bra. Hvis vi får litt orden på starten nå så er det å begynne å bygge dette opp med tomslag, og stekke søkskondisen. Hun har jo bestått 800 meteren, men dette er plukk for å gjøre først og fremst meg tryggere når vi skal opp til nye prøver. 🙂