Det spores

I går mandag gikk Mist, Frigg og jeg morgentur. Vi gikk ned til Monementet. Det er det en liten grussti som ikke så mange har gått på, går på så tidlig på morgningen. Jeg la ut et spor til Frigg på ca hundre meter. Det gikk på grusveien i serpentiner og noen vinkler. Hun tok sporoppsøket veldig bra. Så vidt jeg kunne se så fulgte vi svinger og vinkler. Hun fant en gjenstand og slutten. Så gikk vi hjemover. På en liten sandstrand like ved der vi bor la jeg et spor på femti meter. Sporoppsøket tok hun fint og fulgte svinger fint. Litt forbi vinkel før hun fikk den med. Når sporet gikk helt i vannkanten fristet det litt og ta et bad. Men hun fulgte sporet greit. På ettermiddagsturen ble det er spor på ca 20 meter på en liten grusfotballbane. Svinger og vinkler. På kveldsturen ble det et lite grusspor på 25-30 meter på en grusplass. Oppsummert mandag 4 korte spor.

I morges tirsdag 9/7 ble det et lite asfaltspor på skoleplassen. Det var vel en 50-60 meter. hun har det litt travelt i vinklene, så jeg skal legg noen vinkler mot en hindring slik at hun må sakke litt ned og så belønne med en gang hun tar vinkelen når hun har nesen i sporet. Ellers må jeg gjerne akseptere at hun pendler litt i sporet. Det er gjerne den måten hun har lært å gå sporet på. På ettermiddagsturen la jeg et spor på ca 60 meter. Begynte på den lille grus fotballbanen over en liten asfaltsti, litt gress over en lekeplass og avsluttet på gress. Hun har lett for å gå forbi vinkler, buer gikk greit. Avsluttet ettermiddagsturen med å legg et asfaltspor på 10 meter mot en vegg og vinklet så til høyre. Belønnet med en gang hun tok vinkelen.

Onsdag 10.07.19. På morgenturen i dag la jeg et spor på asfalt. Det var en ti til 15 meter rett frem mot en vegg. Så ca 30-40 cm fra veggen vinklet sporet mot høyre. Sporet fikk ligge en 1o minutter mens jeg luftet hundene litt. Det var sol og ca tolv grader ute. Sporet gikk nesten bedre enn de som var ferskere og jeg fikk belønnet med en gang hun tok vinkelen.

Torsdag 11.07.19 ca 12 grader, tåke kl 0720. 100 meter vinkler og buer. I dag la jeg et spor ved skateparken ved ungdomskolen her på Kvernevik. Jeg luftet Mist og Frigg og la ut et spor og fortsatte med å lufte de en 10 minutter til før jeg tok sporet. Frigg var kjempeflink, og jeg lærer å lese henne bedre av å gå mine egne spor. I dag var det litt motvind i deler av sporet så da løfter hunhodet mer. Midt i sporet hadde vi nok fått en kryssing. Så det var noen som gikk over plassen mens jeg luftet. Her måtte hun ta seg en kunstpause og det var bra at jeg visste hvor sporet gikk ellers hadde hun nok dratt meg langt over vinkelen. Men jeg lot henne vimse litt mens jeg rygget bakover. Plutselig var hun på sporet og fikk med seg også denne vinkelen og buene videre. Jeg skal legge noen gjenstander nå når lengde og alder økes for å øke motivasjon (også for min del for å huske hvor jeg har gått). I tillegg fortsette å trene vinkler foran en hindring.

Lørdag 13.07.19. Et lite spor på morgenturen. Hun var flink. La spor og gikk det va ti minutter senere. Asfaltspor

Hmm Har nok glemt å loggføre et spor eller to. Men i ettermiddag ble det noen spor med vinkler på lille frøken Frigg. Det gikk greit. Interessant å se hvordan sterk vind påvirker hvordan hun går i forhold til primærspor og vinkler :9