Ty på lydighetskurs

I helga har Ty vært på lydighetskurs med Dogs Will og flinke instruktør Eloise. På lørdag var mor med fordi far dømte prøver i NRH. På søndag trente Ty og far sammen, og mor var med å så på. Frigg fikk litt pausetrening med mor. Mor prøvde ute noen triks med Frigg som jeg hadde sett de andre gjøre på kurset. På lørdagen avslørte vi at Ty har litt dårlig fart inn med apporten og at hånd i nærheten av apporten betyr slipp. Når han skal gå fri ved fot bøyer han hodet og detter ut i fra stillingen når vi begynner å gå. Ty og mor trente mye på starten på fri ved for på lørdag. Vi fikk noen nye verktøy i kassa for å holde Ty sin oppmerksomhet under fri ved fot. Belønningen har nok kommet litt foran fordi han er snar å trekke frem og sperre fører. Vi trente på å rygge å gå sidelengs, og fikk mange gode tips og forklaringer på veien videre. Den individuelle delen på lørdag ble avsluttet med innkalling. Vi fant en kongeleke for TY og innførte vel egentlig et nytt innkallingsord.

På søndag fortsatte Kaare med å trene på de svake punktene som var blitt avslørt på lørdag. Hold fast ble fort mye bedre. I tillegg trente de på at han skulle gripe apportbukken midt på. Hjemmelekse i forhold til apport blir å fortsatt trene hold fast til far sier takk eller noe slikt. Omvendt lokking og tåle forstyrrelser. Ellers er det viktig at Ty skal komme inn med alt også leker. Trene lek med bytting. Fri ved fot er blitt mye bedre og vi fortsetter med de lurte triksene vi fikk med i verktøykassen. De brukes på Frigg også. Innkallingen fungerte kjempegodt. Begge dagen ble det trent fellesdekk. Der er Ty kjempeflink. Litt finpuss nå så er Ty klart til å gå opp til appell i NRH både med Mor og far, og Frigg med far 🙂