Hundeførersamling 10-12 mai

Denne helga var vi på hundeførersamling. Vi møtte utenfor Resque på fredag. Før vi ble sluppet inn i leiren fikk vi en oppgave. Det var forsvunnet to psykiatriske ustabile damer fra en bil. Vi kjørte inn og fant bilen. Egentlig skulle vi være to lag, men det var litt frafall. Vi var derfor to hundeførere som fikk i oppgave å søke spor. Jeg skulle søke et stykke langs veien på motsatt side av der bilen stod. Frigg fant fort en sporutgang og avgårde bar det. Vi fant en ullundertrøye og en joggebukse. Så kom vi til en parkering hvor Frigg fulgte sporet gjennom en slags gang som var laget inn på ene branntomten på Resque og videre mot helikopterdekket. Der vimset hun fælt så jeg slapp henne og så for hun avgårde og kom tilbake med melding. Jeg fulgte på men fant ingen. Jeg sjekket en søppeldunk og oppå to containere. Tenkt ikke på å prøve og åpne dem for de pleier jo være låst. OL kom og den andre hundeføreren kom og jeg glemt å si at jeg letet rundt containerne fordi Frigg hadde meldt. Den andre HF hadde også mistet sportet. Vi søkte litt til, men gikk ned dit vi var sikre på at vi hadde hatt spor sist. Da vi kom ned dit fikk vi et hint om at det var hørt noe i nærheten av helikopterdekket. Vi for oppover igjen og Frigg meldte nok en gang på containeren. Da kom jeg på å prøve å løfte på lokket og der var en av de savnede. Så fikk vi noen hint og den andre gikk ned for å søke der vi trodde det var, men så fikk noen nye hint og dermed fant Frigg nr to også. Den figuranten la seg ned igjen slik at den andre HF fikk et funn. Da vi var der oppe sist så lå begge i containeren og hadde jeg sjekket bedre så hadde vi funnet begge to i containeren første gang Frigg meldte.

På lørdag hadde vi søk fra båt sammen med redningsskøyta ferm til lunsj. Etter lunsj trente vi overvær. Etter middag ble vi utkalt på en øvelse aksjon og vi søkte sti med flanke helt til klokka var 21 på lørdagskvelden. Vi fant den ene som var savnet, men ikke den andre. En kjekk øvelse og takk til de to fra nordsiden som stilte som figuranter.

På søndagen startet det med en øvelse først for jentelaget og så for guttelaget. Hysterisk mor. Vi fikk virkelig kjørt oss. Etterpå laget vi en oppgave for de to som hadde laget så kjekke øvelser for oss andre. En kjekke helg.