Litt lavinetrening på hytta

Vi tok hver sin Stormberg tøypose og pakket litt skittentøy oppi. Så laget vi et lite felt og gravde ned posene. I tillegg til skittetøyet blåste vi litt luft inn i klærne/posen med en slagen før vi tettet hullet i snøen. Den ene posen lå vel ca 30 cm under snøen og den andre bare 10. Vi tråkket over med skia og gikk litt rund og gravde og tråkket flere plasser slik at hundene ikke skulle finne ut hvor vi hadde gjemt posene ved syn. Vi ventet nesten 1 1/2 time før vi gikk ut for å finne posene. Frigg var først ute, hun grov fint på den som lå dypest. Der belønnet jeg markeringen. Den som lå grunnest fikk hun grave frem, Det var ikke så lett for hundene. De brukte lang tid på å lokalisere posene og Frigg forlot plassen med den hun skulle grave opp flere ganger før hun fikk gravd den opp. Om det skyldes at de er forkjølet (kennelhoste) eller om det rett og slett var litt lite fert i det vi hadde lagt ned får vi sjekke ut ved en senere anledning med friske hunder. Det må sies at skittentøyet ikke var «ferskt». Vi fant noe som lå i skittentøyskurven på hytta. Da har det både ligget en stund og fertbildet var nok noe blandet. Uansett var det kjekt for hundene å få brukt hodet litt. Tydelig at de setter pris på å få gjøre noe selv om de er forkjølet 🙂