Trening av søkskondisjon

En av kommentarene vi fikk under prøven at vi må trene videre på er å øke Frigg sin søkskondisjon. 

Hva betyr det?  Frigg ble faktisk veldig sliten på slutten, og da kom det også et bittsnapp. Det betyr at jeg må få opp kondisjonen hennes. I tillegg har Frigg lett for å legge på seg. Hun er glad i mat, liten og det skal ikke mange godbiter til før det tilsvarer et lite måltid. Dersom en hund er overvektig og har dårlig kondis, vil det selvfølgelig påvirke søksiveren og motivasjon. Det betyr ikke at Frigg er feit og i dårlig form, men det kan bli bedre.

Tiltak er å passe på mengden med mat og godbiter hun får. Frem med sykkelen og trene kondis. Dette i tillegg til enda mer turer i skog og mark. Jeg må få til noen lengre runderinger, men også søk der hun blir mentalt utfordret. Det siste gjøre jeg med å lage vanskelige godbit søk inne der hun må jobbe skikkelig grundig og lenge for å finne ting, vanskelige feltsøk ute. Det kan være i form av et en bruker ekstra små gjenstander, eller ekstra stor felt. Det kan også være at gjenstandene er gjemt på vanskelige steder. Utfordrende og lange spor. Teiger hvor vi går lenge før hun får funn/ figuranter på vanskelig krevende plasser.

Vi skal også fortsette å jobbe med søksmønsteret i rundering. Målet er at begge øvelser skal bestås på første forsøk neste gang. Da må også hundefører mentaltrenes litt. 🙂