Vannsøkstrening i Hogstadvika

Vi var fire som møttes for å trene vannsøk i dag. Det ble en nydelig dag med mange gode søk og godt og varmt i sola.

Alle hadde spart på skittentøy og vi la ut fire dregger. En av disse var en litt større gjenstand hvor det ikke gikk snor ut til i fra land. Den lå en 20 til 30 cm under vann. De andre var av den vanlige sorten som vi kunne slippe opp så det ble lettere for hundene å finne den. Det trengtes i dag for til tider var det ikke mye vind. Frigg husket godt hva hun  skulle gjøre og vi fikk først fire funn før lunsj og fire etter. Jeg varierte med å belønne når hun slo og markerte og det at hun holdt ut i markeringene. Vi ser at hun prøver og bruke syn. Hun prøver også å finne gjenstanden med labbene og faktisk dykker etter den. Hun er også veldig oppmerksom på om jeg skal belønne. På siste funn prøvde vi ut at den som holdt tråden gikk sammen med oss slik at det ikke var et tegn på at det var noe der fordi det satt en person på land. Det ble er veldig bra søk for Frigg og en fin markering fikk vi også. Skal også variere slik at belønningen kommer fra andre enn meg av og til. På tide og variere litt og ikke ha folk på land og tråd ut. Neste gang får vi kanskje prøvd fra båt. Kanskje noen funn fra land hvor jeg ikke vet hvor de ligger. 

Til kvelds ble det litt lydighetstrening.