Stisøk i Melsheia

Må gjøre noe kjekt også. Ikke bare trene på den hersens runderinga.Så i kveld ville Frigg og jeg ha et stisøk. Med stisøk tenker jeg et raskt søk på en ferdselåre, sti eller vei. Jeg tenker at her skal det gå fort og målet er å sjekke stien, evt veien og grøftekanten. Ikke dekke flanke eller større deler av terrenget. Da er det stisøk med flanke og det går ikke like forrt.  Stisøk kan foregå i line eller frisøk. I og med at det i dag var langs en grussti/grusgangvei som ikke er traffikert så valgte jeg frisøk. Oppgaven var ukjent. Jeg begynte med å gå litt sakte å kikke meg nøye om, så tenkte jeg at dette er jo et søk som skal gjennomføres raskt. Jeg må stole på at hunden min bruker nesa og fanger opp fert enten det er overvær eller fra et spor.. Så dermed begynte jeg å gå videre i normal gangfart, mens Frigg søkte foran meg. Hun slo fint på første fig som lå fem meter fra midtlinja. Neste figurant tok hun på spor på andre siden. Vi fortsatte videre. Da vi var nesten ved begrensningen av stisøket. kom det en jogger med hund i mot oss. Frigg var på vei bort, men jeg ropte henne til meg og bad henne om å dekke mens de passerte. Hun la seg ned, men så slo hun på noe bak oss akkurat i det hund og jogger passerte. Meldte på figuranten  som baree lå et par meter i fra oss og som vi ikke hadde sett. hunden og joggeren brydde hun seg ikke om. Hun er egentlig kjempeflink lille flisa :). Ty fikk et lite spor med mor. Litt uvant for oss begge tror jeg 🙂