En kjempefin helg i Suldal med gjeterhundkurs

Vi ankom Energihotellet på fredagskvelden.Der satt jammen Wenche og Ole, et par som vi ble kjent med på gjeterhundkurset i fjor, og ventet. Vi spiste en sen men kjempegod middag sammen og praten gikk lett om alt som hadde skjedd på hundefronten det siste året. Neste dag skulle vi, Wenche og Ole begynne i pulje to som startet kl 1300. De andre skulle være på samme lag å ha Jacob Vetrhus som instruktør. Jeg skulle ha Kjersti Eikemo Tveit. Jeg var spent på Frigg. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at hvis Frigg ikke viste mer intresse for sau og bare ville stikke av om en stilte krav til henne, så kom jeg til å gi opp gjetingen. Frigg hadde visst fått med seg dette fordi hun nå viste hun stor intresse for sauen. Nå har nok frøkna våknet. Nå må vi jobbe med å få kontroll. Jeg kunne styre henne, men hun har lett for å ruse ut. Dekken har blitt dårligere, men nå kan jeg stille krav til henne uten at hun mister interessen for sau, og det gjør at en har mer mulighet for å få jobbet med det enn med en hund som melder seg ut. Jeg kunne selv starte henne og avslutte. Fikk mange gode råd fra instruktøren også om hvordan vi kan jobbe videre fremover. Begge instruktørene på kurset i Suldal er veldig flinke til å videreformidle sin kunnskap. De er flinke både med folk og dyr. Dette syns jeg er spesielt viktig for oss nybegynnere som verken er vant til sau eller har drevet med gjeting før. Det er kjempetrivelig å være på kurs i Suldal. Varm lunsj begge dagene og så spiste noen av oss middag sammen på lørdagskvelden.

I tillegg til at vi syns det er høy kvalitet på kurset, så ble vi også denne gangen kjent med mange kjekke mennesker og ikke minst var det kjempetrivelig å treffe igjen Wenche og Ole :).