Sauetrening

I dag hadde vi en avtale med en i Sandes gjetelag. Det kunne være mulig å få trent på noen sauer.Men først måtte han se hvor langt vi var kommet, fordi i utgangspunktet trener man på egen hånd og på eget ansvar. Jeg var optimist for på siste kurs syns jeg at det gikk bra med Frigg, så lenge hun ikke kom for nær sauen. Og jeg var i forkant og fikk stoppet henne når hun prøvde å ruse ut når hun kom litt for nær. Hun var veldig lydig på dekk og jeg fikk holde på alene med henne og sauen ute på et jorde. Tydeligvis for lenge siden sist,  og jeg innså fort at vi ikke kan trene alene på eget ansvar. Hun ville ikke høre på når jeg sa dekk og hun tok litt av. Når jeg ble streng så pinglet hun ut og meldte seg helt ut. Sukk, det gikk ikke som jeg hadde håpet. Han som var der var imidlertidig vedling flink med hunder og sauer og veldig tålmodig, så det ble nesten et minikurs i seg selv. Nå får jeg bare trene masse hverdagslydighet og dekk uten sau og håpe på at det hjelper slik at vi kommer litt videre til neste kurs. Kanskje vi kan trene på egen hånd etterpå om det går bra. Siden vi ikke har tilgang på sau og at iallefall ikke Frigg er heltent på sau så har vi en lang vei å gå, og det kan hende den blir for lang for oss. Ty var mye flinkere, men han var heller ikke lydig nok. Han er imidlertid som nevnt mer tent og brydde seg ikke om bilene på veien når han hadde sau i sikte.