Treningssamling på Evje.

Helgen 8-10 september var det treningsamling på Evje. Kaare skulle være instruktør og jeg ville være på laget hans for å få trent masse rundering. Det er også veldig greit i forhold til transport.Vi kom litt sent på fredagen, men rakk og hilse på laget. Det var tre fra Flekkefjord og en fra Aust-Agder. På søndag fikk vi også med ei fra Kristiansand.

En skikkelig trivelig gjeng var det. Både hunder og førere var flinke, og flinke figuranter var de også. På lørdag prøvde vi med en vanlig rundering med Frigg. Hun runderte nesten fem hundre meter, men vi ser at det blir noen korte slag, litt ut og inn og jeg må sende på nytt eller gi dobbelt kommando og ofte dårlig fremtrekk. På vei tilbake fikk hun klapperekke inn mot start. Neste økt startet vi med tomslag. Det gikk greit i starten hvor hun hadde fått påvirkning i forrige økt, men så datt det litt sammen igjen. Med mye rette ut og inn og stopp hvor jeg enten må gi dobbelkommando, eller sende på nytt. Hun fikk litt påvikirknng på slutten. Vi runderte ca 500 meter også denne økten. Fikk nyttig tilbakemelding på at jeg endrer oppførsel, gjør ting anderledes når jeg vet det er tomt. Dette var en veldig nyttig observasjon og en tilbakemelding som jeg virkelig må jobbe med. Jeg må ha samme forventing enten jeg vet at det er figurant ute eller ikke. Uansett så vil vi gå tilbake og bygge opp litt på nytt.

På søndag fikk hun derfor synspåvirkning. Hvoretter jeg tok henne bort mens figuranten trakk fremover og gjemte seg godt. Nå sprang hun ivrig ut og jeg forflyttet meg raskt fremover midtlijen og ropte på henne. Hun fikk dermed fine fremtrekk. Hun fikk 8 slag med dette, ca 300 meter. Vi måtte avslutte tidligere i dag så det ble en kort økt nummer to hvor vi prøvde uten påvirkning. Nå løp hun ivrig ut og fant figuranten, trakk fint frem på begge slagene. Skal fortsette med påvirkning og ta den gradvis bort og bygge opp tomslag igjen. Hun melder med løsbitt, men bittet henger slik at hun fint kan melde med fastbittet. Det har ikke vært noen feilmeldinger eller bittplukking, og hun er knallstødig i meldigen med løsbitt.

Ellers var det kjempetrivelig å være på samling på Evje og treffe mange trenignskompiser igjen. Fin leilighet med hyggelig selskap 🙂