Rundering og overvær i Hetlandsskogen

I dag var det trening i Hetlandsskogen. En nydelig varm og fin sommerdag i godt selskap.Jeg ville ha en lang rundering. Ukjent oppgave, men gjerne med beskjed når Frigg hadde fått funn. Kaare var midtlinjegeneral. Det startet med et fint slag. På neste side plukker Frigg bittet. Jeg bare venter til hun slipper det selv, og sender henne på nytt. Belønning på midtlinjen når hun kommer inn uten melding. Et fint slag på lesiden. Forsetter å belønne innkomst på midtlinjen uten melding. På neste slag stopper hun og plukker noe opp. Hun kommer til meg og avleverer en rullings. Like hel og fin, bare litt våt 🙂 En av treningskompisene som har mistet, stilig. Vi runderer videre. Det er åpent her, så jeg ser at hun springer ut og søker, men så velger hun ofte å springe tilbake samme vei inn som hun sprang ut. Etter noen slag kommer hun inn med melding. Hun har en super avlevering. Sitter så fint og holder helt til mor setter på  påvisningsline. Jeg ser likevel spørrende på midtlinjegeneralen, som sier jeg må stole på hunden min. Jeg springer ut sammen med henne, og vi finner en figurant. Etter dette så fikk hun endel stopp når jeg skulle sende henne, spesielt på vindsiden. Det blir flere slag. Etter 600 meter + kommer hun inn med melding. Jeg går ut, men vi finner ingen. Feilmelding, men det har vært figurant der ute tidligere. Jeg ble nok litt skuffet både over stoppene, det at hun ofte kommer inn på samme sted som jeg sender henne ut og feilmeldingen. Etter å ha fått en en hare fra figuranten som hun gikk over, tuslet jeg nok litt betuttet tilbake. Føler litt på at vi bare har to forsøk igjen, og at jeg ikke synes runderingen fungerer helt.

b01

I neste økt var jeg usikker på hva jeg ville gjøre. Det ble stisøk/overvær. Kaare var første figurant. Det var ikke tvil på Frigg om at det var noen der. Jeg gikk med henne i bånd og ventet på å starte. Hun viste imidlertid så tydelig at det var noen der ute at jeg bare lot henne gå. Fin melding på Kaare. Han trodde han hadde mistet radioen sin der han lå figurant. Frigg og jeg ble med inn for å lete. Vi fant den ikke og på vei tilbake plukket plutselig Frigg bittet. Jeg så ikke noen radio, ble litt irritert på henne og sa; nei, nå må du slutte. I det jeg skulle til å ta bittet ut ser jeg at det på bakken ligger en knivslire i skinn…shame on me.

Vi får beskjed om at de andre figurantene er klare. Frigg springer ut og kommer med melding. Jeg går sammen med henne, men finner ingen. Går litt betuttet inn igjen. Kaare fortalte at det hadde vært figurant der nylig. Vi går videre, og så slår hun skikkelig. Hun jobber som en helt, klorer seg opp på en stein og melder ikke før hun er helt inne hos figuranten. Vi går videre. Ikke flere feilmeldinger, men fin melding på siste figurant.

Det er nok bare å jobbe videre. Jeg skal jobbe med mer overværssøk for å øke selvstendigheten hennes. I runderingen skal jeg gå litt til tilbake og jobbe med søket. Når det gjelder meldingene, så er det nok ikke feilmeldinger i Frigg sine øyne. Hun er lettmeldt og melder nok både på fert og små gjenstander. Fremover en stund skal jeg bruke løsbitt på treningene for å prøve å viske ut meldinger på liten fert.