Helg nr to med gjeterhundtrening

Så var det igjen tid for gjeterhundtrening i Vikedal. Spent på om treningen uten sau hadde hatt noen effekt, så møtte vi opp. Det hadde jammen virket. Frigg var flink både til å drive og skjerme. Jeg fikk henne stort sett til å holde fin avstand til sauen og hun rundet fint. En gang når jeg ble litt i stuss om hvilken vei jeg skulle få henne til å gå fordi vi var kommet litt nært veien så løste hun det selv og rundet dem og fikk dem mot meg bort fra veien. Det gikk også mye bedre med Ty etterhvert. Han holdt bedre avstand og klarte å roe seg ned litt. Det er slik med mange av hundene at dersom de kommer for nært sauen og girer seg opp har de lyst til å smake på ulla. Det må vi forhindre. Det klarte vi i løpet av denne helga. Det er enda det grunnleggende vi holder på å trene på. Nå spørs det hvor mye de glemmer før vi får prøvd oss igjen.

Vi har imidlertid tenkt å fortsette med lydighetstrening uten sau. Så det har vi allerede fått noen økter på etter helga 🙂