Spor og litt overvær på Flassavatn

I dag var vi på sportrening på Flassavatn.Frigg fikk ført et lite spor på en gressplen med kryssinger. Det gikk fint. I allefall når mor stoler på hunden sin. Så fikk hun et spor på litt over enkilometer med fire gjenstander og slutt. Det lå vel i ca tre timer. I sporoppsøket meldte vi feil spor en gan før vi fikk god tur. Så hadde vi et sportap etter første gjenstand. Her kom vi til et gjede og jeg tenkte at her har sporlegger krysset, men vi fant ikke noe spor på andre siden. Jeg ringte sporlegger og ganske riktig så var det ikke noe spor der. Over gjerdet igjen lot jeg Frigg gå med linen hengende løs bak. Etter å ha jobbet litt så var hun på sporet igjen. Nå lot jeg henne gå fritt uten å holde i linen. Syns det er mye lettere å se hva hun holder på med da. Hun er så kjapp så jeg får ikke alltid med meg alt når jeg skal prøve å henge på i linen. Hun er ganske grei på den måten at hvis hun kommer for langt foran meg så ber jeg henne bareom å vente, eller å dekk. Så går vi videre når jeg har tatt henne igjen. Vi skulle over en gjerdeklyver og her skremte hun meg litt. Jeg stod og ventet på at hun skulle bestemme seg for om sporet gikk over, så tenkte jeg å hjelpe henne med å vise henne hullet ved siden av gjedeklyveren. Men plutselig tok hun bare sats og hoppet over grinden. Hun ble imidlertid stitende fast med bakbeina mellom plankene i grina. Heldigvis virket det som hun skjønte det selv og klarte å sette forlabbene på nettinggjerdet ved siden av slik at jeg rakk frem å hjelpe henne. Det heftet henne ikke mye for det var bare å søke sporet videre. Vi kom i mål med alle fire gjenstandene og slutten. 🙂

Vi avsluttet alle treningen med et lite overvær. Frigg snappet også i dag bittet, eller det kunne se ut som om hun meldte på spor. Hun fikk imidlertid ingen belønning for det før hun meldte på figurant. Får håpe hun finner ut av at det er det som gjelder.