Kjekk helg i Suldal på gjeterhundekurs

Vi reiste på fredag og overnattet på Energihotellet på Nesflaten. På lørdag møtte vi spent opp. Vi ble delt i to grupper og vi fikk Kjersti Eikemo Tveit som instruktør. Hun var veldig flink å lese de forskjellige hundene.  Frigg har ikke tent helt på sau enda. Hun søker veldig mot meg for å få støtte og det er nok fordi vi har trent mye redningshund. Vi startet inne i et kve på lørdag. Frigg ville først stikke av når hun hørte sauen og folkene som holdt på. Men etter noen omganger i kveet begynte hun å vise mer interesse for sauen enn for meg. Vi brukte langline på henne og det var et ganske stort kve. På søndagen var vi ute på jordet med sauene. Frigg var i langline. Med hjelp fra instruktøren fikk vi hjulpet Frigg slik at hun fikk ros når hun gjorde ting riktig. Etterhvert begynte gjeterinstinktet å slå inn. Hun rundet selv noen ganger og kom fint inn mot sauen. De første øktene var hun lydig på dekken og jeg fikk roet det ned og fikk hjelp til å få henne til å drive og runde. Siste økta begynte hun å bli litt ulydig og ville lett gå i sauen. Det får hun ikke lov til, men jeg må finne en balanse som bygger henne opp i forhold til gjetingen samtidig som hun ikke får gå i sauen.