Kjekk helg på ResQ

På fredag satte vi kursen mot Haugesund og ResQ samling.Ved kursåpning er det alltid kjekt å se hvem en kommer på lag med og hvem en får som instruktør. Vi kom på et velidg kjekt lag med super Tommy som instruktør. En annen ting som er kjekk med slike samlinger er å treffe igjen kjente fra fjern og fra nær.

På lørdagen startet vårt lag på helikopterdekket. Før vi begynt tok vi litt miljøtrening i båthuset. Frigg ble rimelig skitten. Etterpå fikk Frigg fikk et flott overværssøk. Hun fant alle tre figurantene og tok seg et Diselbad 🙁 Nå var hun både skitten og  stinket diesel. Jeg prøvde å vaske henne med grønnsåpe og fikk henne såpass rein at hun fikk lov til å søke inne i bygget. Her la vi opp opplegg for hverandre. Det var Kaare som la opp for Frigg og meg. Frigg måtte virkelig jobbe. Første figurant var i et rom hvor det er laget en slags trelabyrint med mange dører og hull mellom flere etasjer. Det var ikke vanskelig å se på henne at det var noen der. Hun jobbet og jobbet. Til slutt forsvant hun inn i labyrinten og kom ikke ut når jeg ropte på henne. Vi hørte at hun pep litt og krafset. Jeg ble litt redd og trodde hun hadde gått seg fast, men da tok figuranten kontakt. Han satt i andre etasje. Hun satt rett under han og nektet å forlate han. Vi fikk hjulpet henne frem til figuranten slik atr hun fikk belønning. Så gikk vi videre til vi kom til et annen rom hvor Frig vistre stor interesse og hun ville ikke forlate rommet. Det hang tett med kjeldresser langs den ene veggen. Frigg jobbet og jobbet. Til slutt syntes jeg at hun hadde søkt av hele rommet og gikk inn for å hjelpe henne. Jeg kunne ikke forstå hvor figuranten hadde gjemt seg der slik at hun ikk fant denne. Det viste seg at figuranten satt helt inntill et skap med mange kjeløedresser hengende veldig tett foran seg. Når jeg dro de litt til side så fant Frigg figuranten. Siste fig lå i et rom vi hadde gått forbi. Her viste Frigg ganske fort interesse for en dodør, jeg åpnet denne og der var siste fig. Frigg jobbet kjempegodt og både jeg og hun lærte mye av det søket.

1Y8A1684

Etterpå kjørte vi for å kjøpe zalo. Frigg fikk en skikkelig skrubb før de fikk mat og roe seg ned etter dagens trening.

1Y8A17071Y8A17031Y8A1699

På søndag startet vårt lag ned på kaia. Her hadde vi først litt egentrening med mijlø i åpnetrapper, og høyde. Frigg fikk også gå ned i livbåt. Der var det ganske bratt ned. Etter det fikk alle hundene et søk. Frigg lokaliserte figurantene kjapt og fant fort kjernen til ferten. Det virket virkelig som hun hadde lært mye dagen før. Hun hadde en figurant kjemt i et hus og en i en båt

20160925_093446

DSC01763

Etter lunsj dro vi til et nytt sted. Her fikk Frigg to funn. Hun jobbet kjempegodt. Her fikk vi erfare at det å gå på ustabile paller som lå på tvers var litt vanskelig så det må vi trene mer på. En kjempekjekk helg med er flott lag og en flink instruktør.