Ny lærdom ervervet

Ty og jeg fikk mange fine treningsøkter på årets ResQ-samling i et for ham nytt og uvant miljø. Det var masse nytt å lære for lille Ty, og jeg tror at han fikk med seg mye god lærdom. Vi deltok på laget til Tommy Johnsen, som i tillegg til oss bestod av Aud og Frigg, Ritva og Chilli, Silje og Shadow og Arne og Minos, og fikk flere fine treningsøkter både lørdag og søndag.

Lørdag startet vi treningen ved «helikopterplassen». Vi gikk først rundt omkring oppe på «skipet». Jeg visste at Ty er miljøsterk, men det var kjekt å se at han tok seg fint fram i trapper og mørke rom. Etterpå la Tommy ut tre figuranter. Ty fant først Aud. Hun lå under en liten stålkonstruksjon. Deretter fant han Arne, som lå gjemt under «skipet». Han måtte jobbe litt for å finne Silje. Hun lå oppe i en båt, men etterhvert klarte han å lokalisere kilden til ferten han fulgte, og reiste seg til slutt på to bein for å titte oppi.

Mot slutten av dagen søkte vi inne i servicebygget ved «helikopterplassen». Han fikk jobbe fritt, og klarte også her å lokalisere alle figurantene. Han måtte jobbe litt for å finne Ritva. Hun satt inne på et toalett inne i en garderobe. Det var ingen tvil om at han visste at det var noen der, men det tok litt tid å finne henne. Det var moro å se da han skjønte hvor hun var.

Søndagen begynte vi nede på kaia. Vi gikk først rundt omkring på anlegget. Vi gikk trappene helt opp til det høyeste punktet. Der syntes jeg at det begynte å bli vel luftig, mens Ty var ganske så uberørt. Han tok det heldigvis roligere på tur ned enn opp.

Etterpå klatret jeg ned i baugen på redningsbåten som står på oversiden av kaien mens Ty ble stående igjen akterut, sammen med Aud og Tommy. Det var bratt og litt glatt å gå nedover, men Ty jobbet seg rolig nedover til meg.

Før lunsj rakk vi også et lite søk på kaia. Tommy plasserte ut en figurant i en liten bod og en i en båt. Ty slo fint på begge. Han måtte jobbe litt for å lokalisere dem ordentlig, men ga seg ikke.

Vi avsluttet samlingen i Bangladesh-delen av anlegget. Tommy plasserte ut to figuranter i området. Ty fikk igjen jobbe fritt, og lokaliserte begge greit. Han skvatt litt da jeg begynte å dra bort noen dukker som Arne lå midt oppe i, men klatret opp i haugen for å få belønningen sin.

Vi hjalp Frode & Co med å rydde litt i hovedbygget før vi dro hjemover. På turen oppover var det en lang fergekø i Mortavika. Hjemover kjørte vi rett ombord i en halvfylt ferge.