Dyranut samlingen

I år feiret NRH Sør-Rogaland distrikt 20 års jubileum på Dyranut og vi var så heldige at vi fikk delta på den.Vi dro oppover allerede på onsdag. På onsdag ettermiddag fikk vi en fin tur på en 7-8 kilometer i sludd og snøbyger. Det var godt å komme inn i varmen etter en slik tur. På torsdagsmorgen våknet vi til hvite vidder, men etter frokost så var snøen borte. 20160811_082513Vi smurte niste og pakket sekken. Vi kjørte et stykke innover Tinnhølveien og gikk stien inn til Stigstuv. Det ble en nydelig tur på ca 17 kilometer. I tillegg så lyste det opp og solen skinte. Temperaturen var ikke så høy, men det var godt å sitte i solen når en satt  i le for vinden. Fin temperatur å gå på tur i.20160811_14021820160811_140008 Etter en handletur til Geilo var det tilbake til Dyranut. Nå var det kommet flere og samligen startet med middag på kvelden.

På fredag regnet det. Vi var på sporlag denne dagen. Frigg fikk et parallellspor på 3 km. Hun jobbet kjempebra og fant alle gjenstandene. Hun brydde seg ikke om den andre hunden som gikk det andre sporet. Etter lunsj fikk hun et kort spor med kryssinger. Jeg merket ikke at noen hadde krysset sporet. Frigg bare durte frem på sporet. Hun fikk også prøve et felt. Det var veldig sterk vind og hun fant ikke alle fire gjenstandene innen ti minutter. Jeg syns hun går for mye spor i feltet så jeg vil trene litt mer korridor med påvirkning.

På lørdagen var det litt blandet vær. Opphold men noen regnbyger. På lørdagen trente vi rundering. Hun går nå rett i belønning. Målet er flyt i runderingen. Jeg syns det gikk veldig bra hun flyr jo avgårde som ei kule. Men kanskje hoho fungerer bedre enn runder som kommando :). Frigg fikk to økter i tillegg til to korridorer med påvirkning. Nå sprang hun rett ut og fant gjenstandene.

På kvelden var det underholdning, festmiddag og sosialt samvær. Kjempekoselig :).

Søndagen var det også stort sett opphold. Det kom litt yr på slutten av treningsøkten. Denne dagen trente vi overvær. Nå skulle Frigg melde med bringkobbelet. Hun fikk tre funn. Hun var kjempeflink. Slo på ferten langt unna og fulgte det fint opp. Meldingene er knallbra. Selv om hun nå har fått gått direkte i belønning hele sommeren når vi har trent rundering så har hun ikke glemt dette :). I dag avsluttet vi i 14 tiden. Vi fikk en nydelig fjellburger på brød før vi satte kursen hjem. Nok en kjekk samlingen med fantastisk terreng, gode venner og ikke minst det flotte vertskapet som er på Dyranut. Vi føler oss alltid velkommen blir godt ivaretatt og de fikser det meste. Tusen takk for oss for denne gangen 🙂