Spor – og feltrening i øsende regn

I dag regnet det så mye at noen fjelltur var uaktuelt. I tillegg til øse, pøse regn var Speedy sliten og Ty hadde herjet så mye på bergene rundt hytta at han var blitt sår under potene. Ty klarte seg imidlertid fint når han bare fikk potesokker på, men såre poter var ikke noe godt utgangspunkt for en langtur i dette været. Vi tok derfor heller en treningsdag med hundene.

Kaare la et spor til Frigg på ca en kilometer. Det var fire gjenstander og slutt. Sporet lå i litt over en time mens vi trente småspor med Ty. Frigg tok sporet til Kaare fra bilen. Det var ikke tvil. Hun fulgte det veldig nøyaktig hadde to små sportap hvor hun måtte sirkle seg litt inn igjen. Fant alle gjenstandene og slutten. Flink jente.

Etterpå kjørte vi et annet sted og trente litt. Frigg fikk trene felt. Kaare la et felt med to korridorer. Vi kjørte litt påvirkning på gjenstanden. Hun springer fint ut og søker godt. Vi bruker mindre gjenstander enn en fyrstikkeskestørrelse for at hun skal bruke nesen sin godt. Det ble to økter med feltssøktrening i dag i tillegg til noen sporoppsøk med fokus på å velge riktig retning. Det gjorde hun hver gang 🙂