Hovedkurs på Røros

Vi kom på søndagen. Da var det kursåpning og vi fikk vite hvilket lag vi skulle være på.Frigg og jeg skulle være på B-tren sammen med mange andre gamle kjente og noen nye. Mandag hadde vi overvær i ørken. Et stor sandområde på Røros. Jeg lot Frigg gå med fastbittet. Det gikk kjempebra. Fine overvær og knallfine meldinger. Et lite grusspor i løsssand til slutt gikk ikke fullt så bra, men det gjorde ingenting.

På tirsdag la vi ut parrallellspor. Så var det speedrundring, flying eller rundering rett i belønning. Kjært barn har mange navn. Så gikk vi sporene. Frigg kom ikke til slutten fordi vi traff på sporet som jeg selv hadde lagt ut. Da trakk jeg henne med meg tilbake. Det viste seg etterpå at det hadde blitt litt kluss med kryssinger. På kvelden trente vi litt lydighet. Vi gikk også paralellspor på fotballbanen med kryssinger. Frigg fikk også et spor med to som satt på hver sin side av sporet som forstyrrelse. Det sporet lå også på fotballplassen.

På onsdag var jeg  først figurant. Så runderte vi. Frigg runderte med bringkobbel og hun var kjempeflink. Så fikk vi en praktisk oppgave med sti søk. Det var gøy. Frigg meldte fint med bringkobbel på utilgjengelige figuranter. Mens noen på laget var figuranter så hadde de andre lagt ut spor for oss. Frigg fikk et spor på ca 400 meter. Bortsett fra et sportap så gikk det bra. Sporet var en fem seks timer gammelt. På kvelden trente jeg dekk og bli med Frigg på fotballbanen.

Torsdag skulle vi møte ved fotballplassen. Seakingen skulle komme. Mens jeg ventet på at alle skulle komme trente jeg dekk med Frigg. Så kom instruktøren og sa at vi skulle trene litt fellesdekk. Frigg skulle ligge sammen med Ice og Frøken Fryd. Vi fikk beskjed om å kommandere dekk og gå i fra. Vi skulle gjemme oss bak en bil. Så oppdaget jeg at det skulle være en hund som forstyrrelse. Ja,ja tenkte jeg det går nok ikke bra. Men Frigg lå og vi ble kalt frem, så ble jeg gratulert med bestått fellesdekk. Du verden så glad jeg ble!!!!!. Smilte som en sol resten av dagen. 🙂

Mens vi fortsatt ventet på Seakingen så gikk vi paralellspor på fotballbanen. Enda mer gøy enn sist for nå var lille flisa kjempeflink og brydde seg lite om de andre.

Så kom helikopteret. Jeg hadde på forhånd trent med munnkurven så det gikk bra. Frigg var kjempeflink. Ut og inn av helikopteret og vi ble løftet opp og ned og satt rett i søk. Det gikk veldig bra.

Etterpå fikk vi en praktisk oppgave, stisøk. Mens vi ventet på vår tur trente vi litt felt. Da det ble min tur tenkte jeg på sporoppsøk, men fikk beskjed om å sende på noen slag på le siden. Frigg fant og meldte fint. Så fant vi en i grøfta på overvær. Han var veldig nærme men Frigg meldte fint. Jeg ble nok litt stressa og holdt på å ta ut bittet da hun kom inn til meg. Jeg tok meg i det og så vis, men glemte påvisningslina. Men det var jo veldig nært så det gikk bra. Så skulle vi søke spor. Frigg fant sporet og fant en sekk. Hun meldte ikke på den, men det har vi jo ikke trent på. Dvs vi har ikke trent på å finne en sekk i et spor som hun skal melde på og det er det jo heller ingen grunn til egentlig og ingen som forventet det. Så skulle vi ta sporoppsøk fra sekken og da fant vi en ny figurant. Etterpå skulle jeg sende Frigg ned mot ett vann. Frigg tok seg like godt ett bad. Så søkte vi videre. Frigg fant og meldte på figurant i vann. Kjempeflink er hun. Etter det tok hun like godt en dekk i vannet 🙂

Fredagen startet jeg som figurant. Så hadde en annen lagt ut et fullt felt som vi prøvde på. Instruktøren kom å så på og mente vi igrunnen var klare for et felt. Frigg fant alle gjenstanden selv om de var mindre enn det en vanligvis finner i et felt. Så trente vi på figuranter i vann. Frigg vasset ut og tok bittet. Vi fikk seks repitisjoner på det. Frigg var kjempeflink. Tilslutt på dagen trente vi melding på rare figuranter. Frigg fikk først melding på en med myggnett og kledd i jervenduk. Så fikk hun på en som lå helt stille med ansiktet ned under et nett. Så var det en i jervenduk med mygghatt som fikk krampe, som lå og ristet da hun kom. Deretter var det en som satt under kamuflasjenett og løftet armene i været da hun kom. Den siste var gående med mygghatt og blafrende jervenduk. Frigg meldte fint på alle sammen. Fikk tilbakemedling om at meldingen sitter som et skudd 🙂

På lørdagen startet vi med en praktisk oppgave. Jeg og Frigg var først ute. Vi måtte skru på sporloggen og forklare taktisk opplegg ut i fra casen vi fikk. Vi skulle søke av et område med to fotballbaner og noe skog rundt.. Det var god vind så jeg valgte å gå slik at jeg fikk dekket begge fotballbanene. Frigg slo på spor som A-laget hadde lagt ut til instruktørene sine. Så slo hun på noe, men fulgte det ikke helt opp i første omgang. Jeg ble oppmerksom på et lite hus som stod mellom de to banene. Jeg spurte om det var sjekket, Det visste de ikke. Så jeg lurte på hvoran jeg skulle endre opplegget mitt slik at jeg fikk sjekket huset. Jeg fikk beskjed om bare å gå mot huset og la Frigg jobbe. Litt lenger ut på banen slo hun på nytt og dro nå avgårde. Fin melding på utilgjengelig fig under huset. Jeg fikk litt øvelse i å ta meg av pasient som var redd hund. Så viste det seg at han hadde mistet hjhertemedisinen sin. Frigg søkte felt og fant “hjertemedisinen”. Etter at alle hadde gjort dette så fikk vi en ny liten case. Da skulle jeg gå rundt hotellet vi lå på med Frigg i line. Hun slo fint og jobbet seg bort til en plass hvor figuranten var helt i skul under noen planker. Her meldte hun ikke når hun var i bånd. Jeg slapp båndet og gikk litt i fra henne. Da figuranten stakk hånden litt ut meldte hun. etterpå gikk vi inn og la alle sporene inn i Basecamp og ternte litt på det.

Så var en herlig fantastisk uke med hundetrening over. En kjempeflink instruktør og kjempekjekke lagkamerater. Jeg har kost meg masse og blitt positivt overrasket over min egen hund, og lært masse av de andre på laget mitt.