Ty lærer å springe ut

Ty er nå 3 og en halv måned gammel, og jeg har sånn smått begynt å lære ham opp i å springe ut etter folk.Jeg bruker påvirkning for å få fokuset ut, stort sett lyd men også litt syn. Det siste har vært nødvendig i områder med mye folk og aktivitet, som i Alsvik idag.

Forholdene var ikke ideelle for innlæring av en liten valp pga. stor trafikk og mye støy fra turgåere, og det ligger også store mengder greiner og og bar på marka etter hogsten i området. Det ble derfor ikke mange slag, og jeg måtte sende ham flere ganger på hver figurant for at han skulle finne dem.

Men gutten klarte seg bra, han, til tross for mange «blindslag». Han blir mer og mer ivrig etter å finne de festlige folkene med de artige lekene uten i skogen.

Framover kommer vi til å prioritere trening i litt lettere terreng og i områder uten så mye folk.

b01
Gro-Elin og Scott trener felt, Aud hjelper til
b02
Vi hadde alt av vær idag, fra sol til tett snødrev
b03
Mari og Era runderer