Sviland 2

I kveld skulle Frigg gå spor.Tenkte å få et spor på 500 meter. Det kunne gjerne gå litt på stier og også. I mitt hodet kunne sporoppsøket og første del av sporet gå paralelt med veien slik at hun fikk festet seg på sporet før vi traff stien. Jeg så at sporlegger gikk for å henge opp en gul sløyfe. Sporlegger hadde med seg noen skikkelig kule sporgjenstander som nok skulle bli kjekke å finne for Frigg. Sporet lå ca en time. Frigg og jeg gikk avgårde tittet inn i skogen og så en gul sløyfe. Men Frigg ville aldeles ikke gå spor. Hun tok springfart og ville videre inn skogen, Snuste litt i bakken av og til og så rart på meg. Hmm. Ja, ja tenkte jeg. Vi får bevege oss bortover paralet med veien så kommer hun gjerne i spormodus. Tenkte hun hørte de som drev på med rundering lengere inn i skogen. Så bare etter en ti, femten meter til så er det en til gul sløyfe. Nå viser Frigg sporintresse, men jeg syns hun trekker for mye oppover mot runderingsløypa og holder igjen. Så ser det ut til at Frigg finner et spor og følger det på ut på stien. Jobber veldig bra og følger stien. Hun sporer så ned mot veien. Hun jobber på noe, men jeg er nå veldig i tvil. Vi går tilbake og prøver igjen. Hun vil trekke oppover. Jeg gir opp og går tilbake til bilen. Tenker jeg har bedt om en for vanskleig oppgave for henne. Etterpå går vi tur for å finne gjenstandene sammen med sporlegger. Hadde vi funnet riktig sløyfe med en gang og jeg hadde latt Frigg gå oppover så hadde det kanskje gått anderledes for oss. Det hadde vært et kult spor å gå. Så vi må prøve igjen. Men denne hundeføreren må skjerpe seg. Stod jo rett før sporet begynte å fortalte hvor dårlig jeg er til å gå spor 🙂