Positiv straff

I dag da jeg kom hjem fra trening dunket jeg hodet mitt i veggen.Det gjorde skikkelig vondt, og nå håper jeg at jeg har lært. Makan til dårlig hundefører som lager problemer for hunden sin. Det ble veldig mye tull med meldingen og fastbittet i dag, noe jeg må påta meg ansvaret for. Vi var på Bogafjell i dag. Da jeg stilte Frigg opp meldte figuranten at det var en annen hund i terrenget. Jeg tenkte at det trenger jo ikke bety noe. Så jeg sendte Frigg ut. I lys av at hun har hatt en uheldig episode med at det virket som det gjorde vondt til henne da jeg tok ut fastbittet, pluss at hun selv prøvde å få det ut før avlevering en gang siste trening så hadde jeg slakket veldig på bittet, både rundt halsen og på selve bittet. Nå kom hun inn med selve halsbåndet i munnen. Jeg fikk det ut og vi sprang på påvisning, men jeg mistet båndet og  jeg så ingen. Jeg hørte hun romsterte litt i skogen men så ikke noen. Hva enn hun mente å ha funnet så var det kke figuranten vår hun hadde meldt på. Det kunne vært den andre hunden eller avstandsmelding på noen andre som var i skogen. Det får vi nok aldri vite. Så måttte jeg stille bittet igjen.  Så et funn med en grei melding. Så tror jeg det ble to tomslag. Deretter et funn hvor hun slapp bittet  fordi hun ville drikke, men hun plukket det selv opp igjen. Så et funne med en grei melding så vidt jeg i mitt kokte hode kan huske. Så gjorde hun funn og jeg gjorde mye rart på midtlinjen. hun løste det selv ved å springe ut og melde på nytt. Frigg er overgitt over mor og lurer nok fælt på hva hun kommer til å bli utsatt for neste gang. Mor lurer på om mor trenger litt løsbitt for å oppføre seg på midlinjen, eller om hun bare skal ta en dypt magedrag og sette en strek over hele denne treningsøkten. I allefall skal jeg begynne å belønne mer på midtlijen igjen.

Så til noe mer postivt. Vi trente førest dekk etter morgenturen. Det gikk bra selv med Speedy og Ty som forstyrrelser i tillegg til en syklist som føk forbi. Nå stod jeg nå rett foran henne, men jeg er likevel fornøyd.

20160413_060318

Lunsjdekken var også veldig bra, og da var jeg i skjul i hverfall i 30 sekunder. hun lå i godt og vel fem minutter og hun lå bare 20 metrer fra en veldig traffikert vei. Vi trente også kontakt ved fri ved fot. Det gikk også bra, så noe postivt utenom min straff har det vørt i dag.

20160413_145321