Nå settes alle koster inn

Nå skal vi komme oss videre å få unnagjort apellen.

Planen er mange korte intensive økter og minst en økt med lydighet hver dag. I tillegg håper jeg å få lagt inn litt felttrening. I dag var kanskje ikke den beste dagen å begynne med dette. Jeg våknet i går morres med vondt i halsen, vodt i hodet og snørret rant. Det ble ikke bedre etter å ha vært ute en hel dag i øse pøse regn. Vi var ganske så våte og kalde da vi kom hjem i går, og forkjølelsen var defintitivt ikke blitt bedre. Men selv om halsen verker, kroppen verker og snørret renner så må vi jo lufte hundene. Jeg pakket derfor aportbukken, en tomflaske, en hanske, leker og godbiter i sekken. Frigg og jeg gikk opp til skoleplassen og trente litt lydighet. Først tok vi aport. Hun var kjempeflink. Så litt dekk og bli. Her var hun kjempeflink, men siste gangen da jeg hadde vært i skjul i 20 sekund så reiste hun seg før jeg kom bort til henne. Så vi måtte ta en liten dekk til. Fri ved foten var veldig bra.

Dagens økt to. Begynte denne gangen med ligg å bli. Nå var Kaare, Speedy og Ty med. Speedy skulle også ligge. Ty skulle trene kontakt og på plass. Jeg la Frigg i dekk og satte på nedtelling. Fem minutter. Det var litt vel optimistisk med Ty som forstyrrelse, men hun klarte fint to minutter. Jeg skal være synelig for henne og begynne gradvis og belønne jo lenger hun ligger mens jeg er synlig. Når hun fint ligger i fem minutter, skal jeg begynne å gå i skjul. Vi tok noen aporter. De var kjempebra. Fri ved fot med forstyrrelse av Ty gikk bra.

Økt 3. Vi gikk bort til ungdomskolen. På veien dit paserer vi en fotballbane og Frigg er helfiksert på fotball. Vi sparket litt ball til Odin da Frigg var valp. Tror det er det som har gjort henne helt gal etter fotballer. Prøver å viske det ut etter at jeg oppdaget det. Ingen fotballsparking mer med henne. I dekken var hun veldig ukonstentrert og lå veldig urolig. Prøde og være snar og belønne når hun lå stille. Jeg var også veldig ukonsentrert. Speedy bjeffet og bjeffet fordi Ty fikk godis av far. Jeg var redd for at noen av naboene til skolen skulle komme og klage. Ty var vel den som lå finest :/. Jeg gikk litt lineføring med henne og litt fri ved fot. Det gikk bra. Aporten var også bra.Jeg skal ta en kort økt utenfor huset før vi legger oss. Da skal jeg bare trene på dekk. Kanskje skal jeg bare trene på en ting i gangen slik at øktene blir enda kortere.

Økt 4. 20160403_205525

Ligge slik, eller slik

20160403_205405

Denne økta tok vi rett utenfor huset. Først litt dekk og sitt opp, så lå hun i noen minutter før jeg belønte. Deretter lå hun faktisk i fem minutter mens jeg stod foran henne. Hun skiftet litt liggestilling, men beveget seg ikke bort fra plassen. Etterpå tok jeg noen kortere økter hvor jeg også var i skjul i noen sekunder. Da beveget hun seg ikke.