Mer meldingstrening

Siden det gikk så bra i den lille økta vi hadde i går, så reiste jeg på trening med en ide om at dette skulle være kvikk fiks.Sånn er det jo ikke og man gjør til tider mye dumt som hundefører. Det startet bra og hun hadde faktisk tre meldinger hvor hun meldte fint med fasbittet som løsbitt. Det var da jeg skulle stoppet og tatt en pause, mange korte økter var jo planen. Men da fant jeg jo ut at nå skulle jeg prøve det samme med fastbittet skikkelig på. Det gikk jo ikke like bra. Så med det løst det gikk bra. Men gav jeg meg, nei. Prøve med det på igjen. Så da ble det bare ball, men jeg tror vi fikk avsluttet med en vellykket melding. Så etter en pause, så slapp hun fastbittet selv om hun bare hentet det hos figuranten som et løsbitt. Da gjorde jeg tabber nr to. Jeg skulle bare ventet til hun plukket det selv. Uansett så fikk jeg henne til å holde det hos meg slik at hun fikk påvise. Etter en ny pause hadde vi to meldinger på veien som gikk greit. Siste var bra, da holdt jeg en leke i hånden. Så etter en ny pause tok vi en melding med fastbittet som løsbitt hvor figuranten var i skogen, ikke lang avstand. Da holdt jeg også leken i  hånden og hun holdt fint og satte seg på plass.. Så alt i alt så var det jo mye bra og jeg må gjerne ha en leke og belønne oss med slik hun alltid fikk ved innlæring av meldingen.

Uansett så var jo jeg helt kokt i hodet.  Min forventinger for kvelden var jo at nå skulle hun skjønne alt og vi skulle kunne begynne og rundere igjen. Derfor fikk jeg lyst til å prøve et par slag mes skikkelig rundering for å se hvordan det gikk. Jeg var alt for anspent men på første meldingen så skyndet jeg meg å si vis før hun rakk og slippe og på andre heiv jeg meg frem og tok det ut før hun rakk å slippe.

Mens jeg ventet på å rundere de tok slagene så trente jeg ren apport med fastbttet. Det gikk bra, men første gangen vegret hun seg litt for å komme på plass med det.

Nå skal jeg følge planen min videre, men kanskje gjøre noen grep for å hjelpe henne å lykkes. Det er viktig at hun kommer inn til meg og vil holde bittet helt inne hos meg så jeg ser at det er melding. Vi har innført mye nytt for henne i tillegg til at hun er blitt redd for å komme inn til meg med fastbittet og syns fastbittet er litt ekkelt. Jeg skal fremdeles trene med fastbittet løst og korte avstander. Jeg kan godt trene ren apport med det og belønne selv. Huske å skyndte meg sakte og trene korte økter.