Mens Frigg trener dekk

Så har jeg tenkt litt.Det var under morgendekken at tanken slo meg. Hvorfor skal jeg ta ut bittet? Hvorfor ikke la henne holde det til jeg har tatt på linen og sagt vis. Jeg trenger jo ikke ta det ut. Enten kan hun da spytte det ut på vei ut på påvisning, eller når figuranten gir godbit. Da kan hun spytte det ut selv. Disse tankene kom mens Frigg lå fint i dekk med Ty og Speedy som forstyrrelse. Jeg  gikk 30 meter i fra og var i skjul bak nabohuset i flere sekunder, så det kommer seg.

Senere på kvelden satte jeg tanken ut i praksis. Dvs vi prøvde litt med løsbitt. Frigg satt først ved siden av meg. Kaare stod ca 10 -15 meter unna. Jeg gav henne bittet, satt på påvisningslinen og sa vis. Hun sprang helt ut til Kaare med bittet og han måtte ta det ut for å leke. Glemte at han kunne ha en godbitr og gi før leken slik som figurantene gjør. Vi prøvde en gang til og hun holder jo som bare det. Så prøvde jeg en gang med at hun hentet bittet hos Kaare. Alle gangene satt hun fint ved siden av meg og ventet til jeg hadde satt på linen og hun slapp ikke bittet selv om jeg sa vis, men hun vet jo hva hun skal da.

Hva gjør jeg så videre. Får tenke litt videre på dette og prøve ut i helga. Tenker det er viktig å ha en plan når jeg skal prøve det med fastbittet i runderingen. Hva gjør jeg hvis  hun forbinder det med ubehag og komme helt inn til meg med fastbittet. Skal jeg få henne til å sitte og stappe inn fastbittet slik at hun har det i munnen når jeg sier vis, eller kanskje gi henne et løsbitt slik at hun til slutt skjønner at hun tygt kan holde fastbittet fordi jeg kommer ikke til å ta det det ut. Vi får prøve oss frem. Jeg har ikke lyst til å sende på nytt når hun egentlig gjør alt riktig, men har blitt litt redd for at jeg skal t a ut bittet. Da må vi trene på det som skjer rundt meg