En liten oppsummering

Frigg har begynt å få problem med meldingen. Hun har fra hun var valp alltid avlevert til ting til meg, og hun lærte tidlig å sitte i front av meg og holde til jeg sa takk.Det fikk hun alltid belønnning for. Alt hun apportere avleverte hun fint i front av meg når jeg sa takk. Jeg kunne flytte meg rundt og hun fulgte etter for å gi meg det hun holdt mot å få belønning. Det var alt fra ting fra vaskemaskinen til søppel hun fant ute. Når vi begynte med løsbittet så fikk hun ikke gå på påvisning. Jeg belønte selv. Tror nesten ikke vi begynte med påvisning før fastbittet satt og da hadde hun rundert lenge med løsbitt uten noe problem. Etter hun begynte med fastbitt har alt gått på skinner helt til vi skulle trene på Sviland 2 6 april. De to første funnene gikk greit mener jeg. Kanskje hun allerede da begynte å vegre seg for å komme inn til meg med bittet. Senere ut i runderingen ville hun ha det ut før hun kom inn til meg,  På ett funn la hun seg ned  for å grave det ut med labbene. Da kom jeg på at da vi runderte i Hålandsskogen 31. mars så pep hun en gang da jeg skulle ta det ut. Bittet hadde sklidd litt ned og satt litt fast da jeg skulle ta det ut. Siden hun kunne ha opplevd det som ubehagelig så prøvde jeg nå å løsne bittet så det ikke skulle være så stramt. Men da ble det bare ball. På det slaget kom hun og vrengte hele bittet av seg.  På påvisning fant vi ingen selv om hun lette ivrig, så jeg vet ikke om det var en feilmelding. På Bogafjell onsdagen etter ble det også tull. Det var da jeg tenkte at jeg må gå tilbake og trene moment igjen for å komme over dette. Meldingen er så viktig.  Så det er det vi driver på med. Jeg har tenkt at kanskje det kan være lurt å la henne springe ut med bittet uten å ta det ut. Av en eller annen grunn har hun selv valgt å avlevere apporten og også gjenstander i utgangsstilling, (Har vi trent mye lydighet???) Dermed tenkte jeg at vi kunne gjøre det i runderingen også. Kanskje løsbitt en stund er tingen. Jeg er i villrede og usikker og det merker jo Frigg. Etter å ha vært i tenke tanker en stund tenker jeg at vi tar en liten pause fra rundering. Roer det hele ned og trener andre ting, Jeg kan trene apport og små økter med fastbittmelding på kort avstand hvor jeg belønner slik at det igjen blir kjempekult å komme til meg med fastbittet. Alt annet avleverer hun jo som bare det. Skal også ta en tur til vetrinæren og sjekke at hun ikke har vondt noen steder i munnen, eller andre fysiske plager som forårsaker dette.