Lydighetstrening og joggetur

I kveld var det lydighetstrening.Selv om Frigg var litt ukonsentrert i dag så føler jeg at vi får gjort mye, og vi får gode råd om hva vi bør trene på. Flisa Frigg er nok litt tenåring for tida og da er det bare å ta det med ro. Gå tilbake og vente på at fluene i hodet og voksen mellom ørene skal forsvinne. Ikke for det jeg syns hun er ganske så flink likevel. Vi trente først innkalling. Rett til fører gikk bra selv med en annen hund som også trente på det samme. Så skulle de springe på kryss. Det var to hunder av typen gjeterhunder. Første gang passerte den andre hunden foran Frigg og hun løp etter den et stykke før hun kom til meg. Andre gangen var hun foran og kom rett til meg. Da ble fristelsen for stor for den andre hunden.

Fri ved fot må jeg bare trene kontakt og atter kontakt. Jeg får ta henne med og trene det på forskjellige steder. I dekken kan jeg ikke gå fra henne. Hun ligger som om hun har maur i reva og kryper fremover. Her også får jeg gå tilbake å trene på at hun skal ligge rolig før jeg begynner å gå fra henne igjen.

I apporten så må jeg bestemme meg om hun skal levere foran eller på plass som hun plutselig har begynt å gjøre. Hun har helt til vi prøvde oss på appellprøven levert alt hun apporterte foran meg, enten det var leker, løsbitt, fastbitt eller gjenstander i sporet. Jeg har imidlertid ikke hatt noen kommando på dette. Jeg ønsker vel egentlig avlevering foran så jeg får kanskje prøve å få en kommando på det.

Joggeturen er jeg kjempefornøyd med. Det er kjekt for meg og godt for hundene. I dag fikk Frigg ferten av rådyr eller noe. Tydelig at hun var litt i jakt modus. Jeg ropte dekk til henne og hun gjorde det, slik at jeg kunne gå bort å ta henne i bånd 🙂 Det var jeg kjempefornøyd med. Håper å få en så sterk dekk kommando at jeg kan avbryte henne, enten det er jakt eller er farlig situasjon. I dag hadde jeg med godbiter som jeg belønte med. Jeg får ta med leke og lage julekveld. Jeg må også passe på at dekk ikke alltid betyr at hun blir koblet i båd.