Litt lydighetstrening

Vi trente litt på skoleplassen til Kvernevik skole.Det var fotballkamp på banen. Heldigvis var det en bygning mellom oss og banen. Frigg er litt hekta på fotball for å si det slik. Vi spilte litt fotball med henne i hagen da hun var valp. Det var kanskje ikke så lurt. Vi jobber med saken, men er vi helt inntil banen så er jeg glad for at jeg har henne i bånd 🙂 Men nok om det, nå var det lydighet vii trente på. Fordi vi var relativt nært fotballbanen så hadde jeg langline på for sikkerhets skyld. Vi begynte med dekk. Først lå hun som en åme og skulle ha med seg alt som skjedde rundt henne. Det var noen barn/ungdommer som hold litt leven like i nærheten. Så jeg gikk inn å la henne ned på nytt. Trente litt nært henne med at hun skulle ligge i ro mens jeg tråkket rundt henne. Jeg belønte med to tennisballer. Det var lurt for etter hvert lå hun kjempebra. Jeg gikk ikke i skjul. Må trene på at hun ligger i ro først.

Så trente vi fri ved fot. Det ble mye bra og klikk for å få henne fokusert på meg istedet for på ting rundt henne. Jobbet mye med kontakt og første steget.

Deretter tok vi noen apporter.  Først med den lille apportbukken. Jeg må visst innse at Frig har bestemt seg for å avlevere i utgangstillingen og ikke i front. Dermed jobbet vi mer med det hun ville. Hun er blitt veldig flink til å vente på kommado og ikke tyvstarte. Vi jobbet litt videre med alevering i utgangstillingen. Det gikk veldig greit. Vi trente også på og apportere en flake og en vannskål.

Så avsluttet vi med litt fri ved fot. Masse kontakttrening.