Appellprøve

I dag prøvde vi oss på appellprøven.
Jeg visste vi kanskje ikke hadde trent nok på fellesdekken, men de andre øvelsene trodde jeg vi skulle klare. Vi klarte tilgjengeligheten og innkallingen. Tja, hva skal man si. Prøvenervene slo hvertfall til. På fellesdekken lå Frigg i to sekunder. Hun fulgte etter meg med en gang!! Jeg var bekymret for om hun kom til å krype, men at hun ikke lå i det hele tatt hadde jeg ikke helt forventet. I fri ved fot var hun fri fra foten. Jeg måtte kommandere henne og det ble animering og dobbelt kommandoer. Apporten som hun er kjempeflink på hadde jeg ihvertfall trodd skulle gå i boks. Den første fikk vi godkjent, og den var jeg imponert over. Hun apporte en rull med gaffateip. Hun så nesten ikke hvor hun sprang for hun fikk den over snuten. Så var det en apportbukk. Vi har trent på mye forskjellig og hun apporterer alt. Det vi kanskje har trent minst på er apportbukken. Hun syntes visst den var litt kul og sprang rett forbi meg, men da jeg kommanderte hit kom hun og avleverte. Jeg skulle visst kommandert hit før for den ble ikke godkjent. En annen som var oppe kommanderte hit med en gang hunden hadde tatt apporten på begge gjenstandene og han fikk det godkjent. Så neste gang får jeg heller legge inn en kommando med en gang hun har grepet apporten selv om det vanligvis ikke er nødvendig fordi hun kan denne øvelsen. Ja, ja to av fem øvelser er unnagjort.