Litt lydighet og et vanskelig spor.

Mens Speedy fikk litt styrketrening så gikk Frigg litt fri ved fot og trente litt dekk og bli.Frigg var flink. Sikkert lurt å trene i korte økter slik i dag. Jeg fikk også gått i skjul og vært borte noen sekunder mens hun lå i dekk. Før vi gikk tur så hadde jeg lagt et spor som gikk ut fra trappa hjemme og etter veien opp til en mark. Den krysset jeg så fulgte jeg en grussti videre og asfalt etter det. Langs et fortau. Krysset en vei og fulgte en gate videre før jeg la ned en liten slutt. Jeg hadde lagt tre små papirbiter i sporet.  Sporet ble liggende ca en time og det var vel ca fem hundre meter langt. Da vi skulle starte sporet kom naboene og slo av en prat så både Frigg og jeg ble litt satt ut Men da de var gått så kom hun seg avgårde. Usikker på om hun helt skjønte hva hun holdt på med, men hun fant i allefall der jeg hadde tatt av fra veien og fant første pappbiten. Over marka jobbet hun godtt, Jeg hadde gått over noen steiner og det gjorde hun også. Så ble hun usikker da vi kom ut på grusen. Hun gikk tilbake og sjekket sporet på marka på nytt. Hun prøvde å søke spor på begge sider av grusstien. Jeg stod bare i ro. Det er klart at hadde ikke jeg visst at sporet gikk langs grusstien så hadde vi nok sporet av der. Etter å ha sjekket alle andre muligheter så begynte hun å spore på stien. Iallefall gikk hun i riktig retning. Der jeg hadde gått ned mot en lekeplass fikk vi en forstyrrelse av en annen hund. Frigg så litt på den så jobbet hun videre og valgte faktisk rett sti videre. Ved lekeplassen var det mange lukter og veldig vanskelig, men vi tumlet oss ned mot veien og Frigg fant pappbit nr to. Deretter fulgte hun veien nedover. Velidig mye fra side til side, men nederst i veien virket det som hun ble mer konsentrert om der jeg hadde gått. Her hadde jeg krysset en vei og gått opp på ett fortau. Akkurat i det vi skulle krysse så kom det en bil så vi måtte vente litt. Her gikk hun nøyaktig over der jeg hadde gått. På fortaet jobber hun veldig fint med nesen ned. Sjekket kryssinger, men fant videre og fant pappbit nr tre. Rett etter den så hadde jeg krysset gaten igjen. Her strevde hun fælt og det kom noen biler. En som satte av en passasjer omentrent midt i sporet. Til slutt valgte hun og krysse veien og oppover gaten. Hun jobbet og jobbet og vi dro i riktig retning. En bil hadde parkert midt i sporet så den måtte vi går rundt. Da vi nærmet oss siste krysset var Frigg virkelig på. Her rundet hun fint en bil som jeg hadde gått utenom og fulgte sporet fint rundt svingen. Nesen helt nedi og jeg kunne se hvordan nesen gikk. Akkurat idet som hun jobbet som best fant hun et lite lokk som var slutten. Jeg vet ikke om vi hadde klart det dersom jeg ikke hadde visst hvor sporet gikk, men tror likevel hun fikk en god erfaring. Jeg prøvde å ikke styre henne, men heller følge med i hva hun gjorde og gi henne rom for å sjekke ut. Dette skal jeg prøve mer av 🙂