En våt treningskveld med Mist

Heldigvis så hadde jeg medvind på sykkelturen hjem fra jobb i dag.Ikke ble jeg så veldig våt heller. Mest på beina. Vel hjemme var det bare å få på tørt på beina og ut med hundene.  Så var det klesskifte, middag og avgårde igjen. I dag er det tirsdag og Mist sin treningsdag. Jeg tok likevel med Frigg i tilfellet noen hadde lyst til å trene felledekk etter treningen. På vei for å hente Mist ringer treningskompisene. Regnet slo mot bilruta og vinden tok tak i bilen. De har funnet ut at de ikke vil trene sine unge hunder i dette været, men at de kunne lage en praktisk oppgave til Mist. For en gjeng :).

Da vi kom frem hadde vi fått beskjed om å vente litt. Radioen kunne være på kanal 8. Så fikk jeg beskjed om at det var tre som hadde gått seg bort. Det var spor fra bilen. Jeg tok ut Mist og hadde henne i bånd forbi det var flere biler der. ( skulle forhørt meg på radioen om hvilken bil de sist var sett ved). Jeg sendte henne ut ved en bil som stod der litt oppfor de andre, Travelt og slurvete av meg, skulle det vise seg. Mist søkte fint oppover veien. I dag var det til tider svært sterk vind, men den var ikke særlig stabil. Jeg kunne derfor ikke ta sporoppsøk på ene siden og være sikker på at hun ville få overvær av eventuelle spor på andre siden. Vi tok derfor en arbeidsrundering oppover. Da vi traff på sporet til en figurant viste Mist at når hun får noe så følger hun det opp. Fin hals, og jeg både hørte den og klarte å lokalisere den til tross for vind regn og en bekk som rant i strie strømmer.

Vi fikk beskjed om at dette var siste figurant og at vi hadde gått over. Vi søkte oss ned over igjen. Denne gangen fant Mist to som stod ved hver sitt tre ganske langt inne i skogen. Hun bjeffet noen bjeff, Nok til at jeg hørte. Deretter hadde hun vært litt usikker på hvem av dem hun skulle prioritere. For meg så det ut som hun var på vei tilbake for å hente meg. Jeg var et godt stykke unna. Da hun så lyset mitt så det ut for meg som om hun sprang tilbake og  halset fint til jeg kom frem.

Det viste seg at de hadde gått ut fra bilen som stod litt lengre ned enn der jeg sendt. Mist hadde ikke fått ferten av sporet og heller ikke vært så langt ute at hun fant det på vei oppover. Dette er min feil. Må høre bedre etter og ikke ha det så travelt. Hadde jeg gitt Mist muligheten til å finne sporet så hadde hun nok funnet de med en gang. Nyttig erfaring for hundeføreren. I tillegg var det skikkelig reelt aksjonsvær, med vind og regn.

Tusen takk skal dere ha som stod der i skogen og ble våte og kalde for Mist og meg!!!

Frigg fikk trene litt dekk å bli i innkjørselen, men mor var egentlig ganske våt og kald hun også så det var godt å komme inn til tente stearinlys og fyr i oven 🙂

 

2 Comments