FORF øvelse med Mist

I dag var det FORF øvelse. Utkallingen kom under frokosten.Vi skulle møte i Kongeparken klokken 10. Vel fremme ventet vi en stund før OL dro avgårde. Han kalte oss opp etter en stund og sa vi kunne kjøre videre til Skurve og vente der. Etter å ha ventet der en stund så fikk vi beskjed om å kjøre til Nordås.

Vi var 8 hundeførere. Vi fikk vite at det var tre savnede jenter og kanskje en person til. De tre skulle på telttur. En hadde ringt til sin far. Det hadde vært en eksplosjon og så fikk han ikke kontakt. Dårlig mobildekning i området. Vi fikk beskjed om hvor vi skulle søke og eldste hundefører fikk i oppgave og fordele området. Vi samlet oss og eldste hundefører fordelte søksområdene. Vi skulle være fire ekvipasjer som skulle søke langs en vei oppover. Jeg kom sist til møteplassen og fikk bare meg at vi skulle søke på linje langs vei fire ekvipasjer på hver side. Da vi rullerte ut oppfattet jeg det slik at vi skulle dekke fra veien og ca hundre meter ut, og slik vi stilte oss opp så  så det slik ut. Jeg klatret over en ur og kunne gått lengre ut, men trodde det var der jeg skulle være.  Før vi kom igang ville KO ha to ekvipasjer til å søke et annet område. Dermed var vi tre stykker på hver side. Jeg prøvde å holde øye med de andre og veien. Jeg meldt inn at det stod en ATV på en traktorvei som vi krysset. Da jeg gikk videre så jeg ikke noe til de to andre og jeg så jo veien. Trodde de to andre hadde gått fortere enn meg siden jeg stoppet opp for å snakke med KO. Jeg kom til ett vann og her dreide veien langs østsiden av vannet .  Det var så bratt på ene siden at der kunne de  tre som hadde rullert ut på andre siden av veien oppover dit ikke gå. Mellom vannet og veien var det også ganske smal, så det var ikke behov for tre stykker. Jeg så ikke noe til de to som hadde søkt sammen med meg, så jeg gikk bort til de tre andre som stod og diskuterte videre taktikk.

Så ble det gjort funn av politihund ekvipasjen. De hadde funnet to skadde gutter? En av de to som ble plukket ut for å søke noen høyder ved vannet kom dit for å bistå med førstehjelp. Rett etterpå meldte en av våre hundeførere om funn. Selve teltleieren var funnet og det var mange skadede. Vi fikk beskjed om gå dit for å hjelpe til med å ta rede på de som var skadet.

Det viste seg at jeg hadde misforstått avstanden mellom ekvipasjene istarten. Det skulle være 100 meter mellom hver ekvipasjene. Ikke at ytterste skulle være 100 meter fra veien,  Det var litt trangt og mye ur i starten så derfor var vi nærmere hverandre da. Da jeg hadde stoppet for å melde inn ATVen ( som ikke hadde noe med øvelsen å gjøre) hadde de andre krysset bak meg for å søke lenger ut. Så plutselig var jeg den som var nærmest veien. Dvs hundre meter fra den :). Vi skulle foredele tereng videre da vi kom til vannet.

Jeg var med å hjalp til med førstehjelp i teltleieren. Det var 5 personer som alle trengte førstehjelp. Det er alltid lærerikt. Etter at det var kommet mange nok fra rødekors, folkehjelpen og roverne så trakk vi hundeførere oss litt unna. Det var fremdeles en person som var savnet. Det var gjort observasjoner i nordenden av vannet ved en bekk. Hundeførerene fikk beskjed om å gå dit. Da vi kom til området ble det foredelt. Mist og jeg var så heldig å få den delen der markøren var. Jeg så markørene. Vinden blåste andre veien, så Mist hadde ikke mulighet til å få overvær. Selv om det ikke var Mist som gjorde funnet er jeg veldig fornøyd med innsatsen hennes i dag 🙂