Lørdagstrening på Sviland

Det var sportrening på Sviland i dag.Frigg fikk to grusspor som Ritva la til oss. Det gikk greit 🙂 Så hadde vi god tid og ledig terreng så da ble det jammen litt runderingstrenig/meldingstrening på Frigg og DJ. Frigg fikk først en økt med melding på Ritva. Første så hun hvor hun var, neste sprang hun ut uten påvirkning og fant. Begge disse gangene holdt hun bittet helt fint inn til meg. Jeg belønner henne så springer vi sammen ut på påvisning.

Så skulle vi prøve en liten rundering med løsbitt. Første fig lå ute i hogstfeltet. Her måtte Frigg hente tre ganger før hun fikk bittet med helt inn og avlevert. Etter en del kluss på nummer to også så gjorde vi det lettere for Frigg. Vi unngikk vanskelig terreng og vannpytter. HUn er en bade nymfe, så det med melding over vannpytt får vi trene som moment. Jeg prøver å bestemme at hun kan få bade litt etterpå. De to siste funnene var helt perfekt med hensyn til det å holde fast helt inn. Jeg ropte på henne og hjalp henne litt siste biten inn mot meg. Det skal jeg dempe ned. Ellers var ikke terrenget så lett heller. Hun sprang helt opp på toppen av kammen og hentet, så det ble god trim for hundeføreren å påvise. Uansett så ser dette ut til å ha løst dette med at hun må vente på lyd for å spirnge ut. Vi må bare legge til rette slik at hun lykkes og øke vanskelighetsgraden etterhvert.