Treningsamling i Sokndal

Vi kom akkurat til middagen på fredag.Heldigvis hadde hundene da lekt med ball og fresbee i hagen før vi kjørte så de var ganske fornøyd med burlivet i bilen etter litt kort luftetur fredagskveld. Det var kjekt å treffe så mange treningskompiser og det ble en koselig kveld.

Lørdag var det øvelse og jeg skulle være OL, Uffameg er ikke så flink til slikt. Hadde lest kompendiumet som omhandler sykkelhjul modellen og søk etter savnede personer høyt i bilen for Kaare på vei til samlingen fredagskveld. Så sånn sett var jeg rimelig forberedt. Vi fikk en case og satte i gang. Etter litt plunder med PC og GPSer kom vi oss i gang. Glad Kaare var der og hjalp meg med det tekniske. Men tanken om hvordan vi skulle søke hadde jeg ganske klart for meg. Vi startet ut fra en parkeringsplass hvor vi hadde en sikker siste sett observasjon av den savnede. Vi hadde også et intressepunkt hvor vedkommende var ment å skulle nå frem til og bli hentet lørdagsmorgen. Vi hadde en person med lokalkunnnskap som orienterte om mange merkede stier i området som ikke var på kartet. Etter at vi først fikk bukt med litt tekniske problemer gikk det fort å finne teltet til savnede. Sporoppsøk og funn av den savnede.

Etterpå fikk Frigg fem overværssøk. Hun viste rask progresjon og i dag da hun fikk nye overværsøk var hun ganske så sikker i sin sak når hun slo og stakk avgårde. I dag fikk hun også litt meldingstrening. Vi hadde to slag på en person som var ca 20 meter fra midtlinjen. Kjempe fin henting og avlevering. Så prøvde vi litt lengre ut og det ble litt kluss. Tror mest det hadde med at jeg ble stresset av at to personer paserte på midtlinjen. Frigg brydde seg ikke. Etter at de var passert gikk det kjempebra. Fikk tips om at jeg ikke behøvde å rope på henne fordi det så ut til at hun hadde skjønt at hun skulle returnere til meg. Prøve en gang til med fig på 30-35n meter uten at jeg ropte og Frigg avleverte kjempefint. Flinke flisa mi 🙂