Frigg

hjemmeside-frigg

Frigg kom til oss som «tatt av vinden» 31.01.15. Hun er fra Løten og oppdretteren heter Randi Vesterøy og Henry Alvseike.Jeg begynte å tenke på at jeg burde se meg om etter en arvtaker til Odin. Det er kjekt å trene både Speedy og lånehunden Mist, men jeg savnet å ha min egen. Jeg hadde lyst til å prøve og ha en tispe denne gangen. Vi har bare hatt hannhunder. Jeg skulle gi meg god tid.  Jeg ble anbefalt Randi. Hun hadde paret tispen sin Verona med Shep.  Veronas Tippoldefar er Odins bestefar (Moel Nap), så det syntes jeg virket spennende. Disse valpene var født 7 desember 2014. Det var imidlertid mange som som allerede stod på listen og som også ville ha tisper. Jeg så derfor for meg at jeg måtte fortsette å lete, og jeg var jo nettopp begynt å snuse på valpemarkedet :). Så plutselig var det en ledig tispe. Jeg kunnne ikke annet enn å slå til. Navnet Frigg ble valgt fordi det var en norrøn gudinne som var maken til Odin :).

Vi fikk som nevnt  lille Frigg 31.01.15 og ble fort vilt begeistret. Hun var litt preget av bilturen fra Løten til Gardemoen da hun kom , men det ikke lang tid før hun hilste vilt på meg og Kaare og startet å utforske hotellrommet. Frigg brydde seg ikke om at oppdretteren forlot oss. Hun så seg selv i speilet og trodde det var en hund til der. Når hun oppdaget at hun ikke kom til gjennom speilet sprang hun rundt og lette etter inngang bak skapene. Løsningsorientert 🙂 På flyplassen hilste hun trygt på alle som ville hilse på henne. Hun gikk og logret. Hun virket veldig stødig og uredd og det skal bli gøy å få lov til å bli kjent med henne. Nå ligger hun i sengen til Odin og sover søtt, enn så lenge :).

Frigg har nå vært hos oss i ett år. Vi er fremdeles like begeistret. Oppretteren har gjort en kjempejobb og Frigg er en herlig liten frøken 🙂

Frigg er hd fri og albuer 0. Hun har tatt MH test med gode resultater, litt skuddredd, men eller var det bare godord å få. Hun er også godt i gang med utdannelsen til å bli redningshund. Hun har bestått apeellen og feltsøk, og er ellers godt i gang med de fleste øvelsene.  Vi har også prøvd oss på et gjeterkurs. Instinktene slo ikke helt til, men vi gir oss ikke med det. Vi kommer til å prøve igjen. Nytt gjeterkurs i Suldalhelga 5-6 november 2016, og det ser ut til at det er håp for frøkna. Veldig kjekt. I slutten av desember 2016 ble mørkerunderingen bestått. I januar 2017 fikk vi tatt teigen.

2017 ble litt traurig. Vi bestod sporet på første forsøk, men klarte ikke runderingen. I 2018 bestod vi også sporet på første forsøk, men strøk på runderingen. Dette var i mars. Av forskjellige grunner fikk vi ikke gått opp til ny prøve før 27.10.18, men jammen klarte vi ikke runderingen også. Frigg kan nå tittelere seg som redningshund :).