En liten oppsummering

Det er litt labert på treningsfronten for tiden.Med en hund på 13 1/2 år som er pensjonert fra aktiv tjeneste og en 12 åring som halter så blir det litt mindre trening i forbindelse med NRH. I tillegg har 2014 vært et år hvor det har skjedd veldig mye i forhold til ikke hunderelaterte ting.

Når det gjelder hundene så jobber vi mye med dem selv om vi ikke er på redningshundtrening. Dvs det jobbes med andre ting, nærmere bestemt rehabilitering.

Odin ble pensjonert fordi han skadet venstre kneet. Fra før har han slitt med høyre kneet. I løpet av 2014 klarte vi å trene han opp slik at han var med på en 12 mil lang fjelltur sommeren 2014. Høsten 2014 måtte han fjerne ballene. Han hadde fått svulst i de begge og nå begynte de å bli så store og harde at det så ut til å plage han. Fordi de var blitt så store så ble inngrepet mye større enn det som er vanlig ved slike inngrep, og han måtte holde seg i ro i fjorten dager etterpå. Disse fjorten dagene satte han utrolig mye tilbake i forhold til muskelmassen i bakparten. Han var med på joggeturer også etterpå, men ble hengende bak i forhold til slik han var før inngrepet. Nå er han under opptrening. Han har enda en tendens til og beskytte venstre kne og er dermed svakest i musklene der. Han får nå to turer om dagen på 5-10 min med vekt på venstrefoten slik at han blir nødt til å bruke den mer. Det gjør nok litt vondt i kneet, men som dyrlegen sa; av og til må det gjøre litt vondt før det blir bedre. Han får også jevnlig massasje hos den flinke hundemassøren på Eltervåg. I tillegg har hun lært meg noen grep og oppvarmingsøvelser som jeg bruker gjerne både før og etter turene med vekt på venstrefoten. Jeg merker merker fremgang. Han legger mer tyngde på den foten og muskelen bak virker sterke. Planen videre er å fortsette med dette, så ha vekter på begge bakføttene og øke tyngden. I tillegg til turer i ulendt terreng, og intervall i motbakker og skrenter. (God trening for matmor også) Det blir spennende å se om vi klarer å bygge han opp igjen så han får en god livskvalitet også i sine siste år. Målet er nok en lang fjelltur til sommeren 🙂

Speedy sliter litt med fremparten. Han har haltet på venstre fremlabb i fra høsten av. Han falt ned trappa på hytta. Det er ingen brudd eller noen synlige skader, men håndleddet fremme er litt hovent. Så han går nå med støttebandasje rundt dette når vi er på tur. Ellers er medisinen for han turer i ulendt terreng og kondistrening. Han får også god behandling hos hundemassøren i Eltervåg.

Når det blir varmere i været og vannet håper vi å få til masse svømmetrening for de begge.

I forhold til NRH trening så er Speedy fortsatt godkjent. Hvis han holder seg i nogenlunde samme form som nå så blir Kaare å trene videre med han med mål om enda en regodkjenning. Jeg vil også trene med Speedy, men Kaare og Speedy har første prioritet. Jeg kommer til å låne Mist og trene litt med henne. Vi satser på å komme sterkt tilbake og delta på treningene igjen nå snart, men nå i januar er førsteprioritet og hjelpe sønnen vår, samboeren og barnebarnet vårt inn i sitt nye rekkehus.

Så har jo tanken på nye hunder begynt å svirre rundt. Vi er på utkikk, så får vi se hva 2015 bringer 🙂